Z powodu utraty świnkowego towarzysza piękna Śnieżka wraca do adopcji!
- imię świnki ŚNIEŻKA
- wiek świnki - ponad 2 lata (proszę o poprawienie, jeśli źle wpisałam, bo pewna nie jestem)
- płeć świnki samiczka
- adopcyjny numerek 897
- miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo- Warszawa, martu.ha (TDT)
- historię zwierzęcia, przebyte choroby -świnka oddana przez pierwszych właścicieli razem z kolegą kastratem, ponownie adoptowana z SPŚM, ponownie trafiła do adopcji po stracie kolegi - kastrata. Szukamy domku już na stałe, ma za sobą już dwa i dwa DT. Raczej zdrowa, należy pilnować zdrowej diety, o czym poniżej
- informacje dot. diety - zjada wszystko to, co szczęśliwa i zdrowa świnka jeść powinna, uwielbia warzywka, nawet nazwałabym ją żarłokiem, a że mieszka teraz z małym niejadkiem często zjada podwójną porcję . U poprzednich właścicielek dostała jakieś niezdrowe orzechowe chrupki niby dla gryzoni, po których miała problemy wątrobowe i brzydkie bobki w kolorze żółtym... zdrowa dieta to podstawa! Stawiamy na naturalne - siano, suszki, owoce i warzywa, sieczka
- stan adopcji - rez.
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - Śnieżka jest piękna, ale charakterek to ma! Nie jest zbyt proludzka, nie lubi wyjmowania z klatki, zazwyczaj ucieka przed ręką. Nie gryzie i na rękach uspokaja się, ale powiedzmy, że głaskanie nie jest jej marzeniem - ludzie ją stresują. Jeśli chodzi o inne świnki okazuje się, że wcale nie jest dużo lepiej! Śnieżka jest ewidentnie dominująca i ... po prostu wredna, lubi zadać szczypa w tyłek, przegonić z domku, z norki, zabrać jedzenie, przepchnąć, kopnąć. Nie jest to przytulający się aniołek, raczej zachowuje się jak zła macocha, albo rozpuszczona pannica, której się wszystko należy i nie chce się z nikim niczym dzielić Obecnie mieszka z małą Prunelką, która jest całkowicie uległa i podporządkowana, ale i tak jej się obrywa, miłości wielkiej między nimi nie ma. Z dorosłą świnką od razu była akcja zęby, być może będziemy jeszcze próbować. Tak więc znalezienie towarzysza dla niej będzie sporym wyzwaniem, ale towarzysza świnkowego potrzebuje ewidentnie - no bo komu będzie żarcie zabierać? Tak to już inaczej smakuje
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW, adopcje@forum.swinkimorskie.eu
- zgoda na założenie wątku - moja
Pozwalam sobie wkleić zdjęcia autorstwa Grenouille z poprzedniego jej wątku
Królewna Śnieżka [Wa-wa] rez.
Moderator: silje
- martu.ha
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Królewna Śnieżka [Wa-wa] rez.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2015, 18:53 przez martu.ha, łącznie zmieniany 2 razy.
- Marikaaa
- Miejscowość: Piaseczno/W-wa
- Kontakt:
Re: Królewna Śnieżka [Wa-wa] do adopcji
Śliczna. A oczko rubinowe czy tak tylko na zdjęciu wyszło?
Teraz: Florek od 22.07.2015 + Zdzisio od 22.10.2018
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805
Dawniej: Czarnulka, Mała, Naleśnik, Nicek, Orzeszek, Wicherek
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805
Dawniej: Czarnulka, Mała, Naleśnik, Nicek, Orzeszek, Wicherek
- martu.ha
- Kontakt:
Oczy czarne soczewka flash odbiła
- bziki2
- Miejscowość: kraków
- Kontakt:
A swojego kastrata też tak poniewierała? Ciekawa jestem czy dogadałaby się z 3 letnim kastratem który usposobienie ma raczej łagodne ale dostał ksywę stalker, bo jest uzależniony od towarzystwa drugiej świnki.
- martu.ha
- Kontakt:
No niestety. Z tym samczykiem była najpierw oddana. Byli właściciele nalegali, aby ich nie rozdzielać, bo są do siebie przywiązani. I tak poszli do nowego domu, gdzie ponoć ciągle były przepychanki jakieś. JD wtedy ich wydawał i wspominał, że nowe właścicielki chciały wymienić jedno z nich. Jednak samczyk odszedł a Śnieżka stała się wypłoszona. Teraz wypłoszona nie jest absolutnie rozmyślam nad zmianią imienia na Kruella, bo Śnieżka to do niej pasuje, jak glany do kimona
Myślę, że ona musi albo być w wiekszym stadzie, gdzie zajmie jakaś pozycję i nie będzie fikać, albo po prostu musi trafić na świnkę z którą się dogada, która nie da sobie w siano dmuchać.
Wiecie, co ona robi? Jak podaję warzywa to wyrywa mi z ręki swoją porcję, porzuca ją i leci do Prunelki, gdy tamta je. Zachodzi ją od tyłu, szczypie w tyłek i ucieszona, że mała z piskiem uciekła zasiada przy TYM kawałku warzywa i szamie. No po prostu kawał jędzy
Myślę, że ona musi albo być w wiekszym stadzie, gdzie zajmie jakaś pozycję i nie będzie fikać, albo po prostu musi trafić na świnkę z którą się dogada, która nie da sobie w siano dmuchać.
Wiecie, co ona robi? Jak podaję warzywa to wyrywa mi z ręki swoją porcję, porzuca ją i leci do Prunelki, gdy tamta je. Zachodzi ją od tyłu, szczypie w tyłek i ucieszona, że mała z piskiem uciekła zasiada przy TYM kawałku warzywa i szamie. No po prostu kawał jędzy
- bziki2
- Miejscowość: kraków
- Kontakt:
ojej
Niestety nasz Stefano zostałby przez nią zdominowany bo to taka ciepła klucha która chce się przytulać i spać razem w budzie. Z drugiej strony jak mu ktoś żarcie zabiera to potrafi zadbać o swoje. Byłaby wojna.
Trzymamy mocno kciuki za nowy domek i towarzystwo
Niestety nasz Stefano zostałby przez nią zdominowany bo to taka ciepła klucha która chce się przytulać i spać razem w budzie. Z drugiej strony jak mu ktoś żarcie zabiera to potrafi zadbać o swoje. Byłaby wojna.
Trzymamy mocno kciuki za nowy domek i towarzystwo
- AQQ
- Miejscowość: Będzin
- Kontakt:
Co by zwiększyć zainteresowanie potencjalnych kochających Domów Stałych zachęcam do zrobienia filmiku ze Śnieżką w roli głównej.
Wiadomość w tej sprawie wysyłam na PW.
Wiadomość w tej sprawie wysyłam na PW.
J. [*] [/b][/color][/size]