Witam,
Ostatnio mój Tosiek trochę pochorował się - miał brak apetytu, był apatyczny i nie załatwiał się. Byłam z nim u pani weterynarz, która podała antybiotyk wraz z witaminami oraz przycięła siekacze. Dostał dwie dawki antybiotyku, w międzyczasie był dokarmiamy. Za dwa dni wszystko się poprawiło, Tosiek normalnie się zachowywal i miał apetyt, jednak pił mało wody. To było w zeszłym tygodniu i myślałam, ze brak picia wody spowodowany był tym, że po prostu nie chciał jej pic, gdyż dużo dostawał w zmielonej karmie którą go dokarmiałam. Aktualnie sytuacja wyglada tak, że Tosiek chce jeść, ale mało co je i nadal nie pije. Jego jedzenie bardziej wyglada jak zabawa, obwącha wszytsko dookoła, pochodzi, poskubie, a potem zostawi. Czy to może być spowodowane tymi przyciętymi siekaczami, czy to jednak coś innego ? Do weterynarza mogę pojechać dopiero wtedy, kiedy wrócę do domu, czyli w piątek i chciałabym się dowiedzieć, co można jeszcze zrobić w tej sytuacji. Świnka ma troszkę ponad 6 lat.
Świnka jest ruchliwa, jednak mało je/przerośnięte trzonowce
Moderator: Dzima
Świnka jest ruchliwa, jednak mało je/przerośnięte trzonowce
Ostatnio zmieniony 01 cze 2019, 10:13 przez zieloneczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Świnka jest ruchliwa, jednak mało je.
Mysle,ze ma przerosniete zeby trzonowe. Trzeba by zrobic RTG czaszki, golym okiem nie zawsze widac.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
probiotyk po antybiotyku dawałaś? boby do badania może dać?
Jednak były to przerośniete trzonowce, które wczoraj Tosiek miał skorygowane pod narkozą. Na razie je karmę ratunkową, ale samodzielnie je troszkę sianka. Oprócz tego dostaje leki przeciwbólowe i wit C. W związku z tym mam jeszcze pytanie, jak długo mogę się spodziewać, ze nie będzie sam chciał jeść karmy i innych pokarmów stałych ?
Edit : Pani weterynarz nie kazała na razie podawać świeżej zieleniny, kiedy mogę zacząć to robic ?
Edit : Pani weterynarz nie kazała na razie podawać świeżej zieleniny, kiedy mogę zacząć to robic ?