Moje kochane świnki (po)morskie..
Moderator: silje
Re: Moje kochane świnki (po)morskie
Silje ja tez wole te "odpady" I gdybym miala adoptowac swinke to wlasnie taka niechciana zeby pokazac jej ze ludzie jednak nie sa tacy zli.
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
No właśnie. Dlatego u mnie właściwie wszystkie takie pozbierane z okolicy.
I próbuję im pokazać, że człowiek nie zawsze jest zły. Tylko nie wiem, po co im taka duża klatka, jak śpią stadem w jednym kącie,o:

Domki pozabierane, bo Teddy czasem przez cały boży dzień zapominał z niego wyjęć, żeby się najeść. Teraz zawsze się napatoczy na jakąś miskę.
Simon- ma w sumie najmniej zdjęć, bo przeważnie śpi

Bez Gucia pewnie jest mu smutno.. Nie byli jakoś specjalnie zżyci, ale wiadomo- we dwóch zawsze raźniej.
I moja drapaczka:

Pozdrawiamy i dziękujemy za kciuki za chorowitków
I próbuję im pokazać, że człowiek nie zawsze jest zły. Tylko nie wiem, po co im taka duża klatka, jak śpią stadem w jednym kącie,o:

Domki pozabierane, bo Teddy czasem przez cały boży dzień zapominał z niego wyjęć, żeby się najeść. Teraz zawsze się napatoczy na jakąś miskę.
Simon- ma w sumie najmniej zdjęć, bo przeważnie śpi

Bez Gucia pewnie jest mu smutno.. Nie byli jakoś specjalnie zżyci, ale wiadomo- we dwóch zawsze raźniej.
I moja drapaczka:

Pozdrawiamy i dziękujemy za kciuki za chorowitków

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +12 w DT
Muszę Cię odwiedzić i wymiziać chłopców
Cudowni są

Cudowni są

- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Biszkopcik -
Reszta też, ale na tym zdjęciu ma wyjątkowo udany świnkowyraz

Teddikowi woda na głowie nie przeszkadza? czy masz to szczęście mieć niekapiące poidełko?
Fajne chłopaczki...to jak oni teraz mieszkają? w jakiej kombinacji? Czy wszyscy, zgodnie w jednej klatce? nieeee.....
Co Juniorek ma z ząbkami? też przerastają trzonowce czy to samo co u Quika?
ehhhh te choróbska...
Buziaczki dla Was...a dla Biszkopcika ekstra mizianko poproszę
i pozdrowienia dla niego od Witka 

Fajne chłopaczki...to jak oni teraz mieszkają? w jakiej kombinacji? Czy wszyscy, zgodnie w jednej klatce? nieeee.....
Co Juniorek ma z ząbkami? też przerastają trzonowce czy to samo co u Quika?
ehhhh te choróbska...
Buziaczki dla Was...a dla Biszkopcika ekstra mizianko poproszę

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Biszkopt wygląda jakby chciał się polizać po jajach, ale w ostatniej chwili zobaczył aparat i zamarł ze wstydu

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Dzima- aż zaniemówiłam.
Koni- Kubuś, Teddy i Biszkopt mieszkają razem. A reszta niestety pojedynczo- Junior ze względu na dietę, a Simon z Biszkoptem dogadać się nie chcą.
U Juniorka niestety problem jest złożony- jakieś 1,5 roku temu wyszły u niego jakieś oocysty (w bobkach) i zaczęły się problemy.. Prawdopodobnie ma nadwrażliwe jelita, albo zniszczone kosmki. Miewa bolesności brzucha, przez to je mniej. I może dlatego (choć niekoniecznie)- przerastają mu trzonowce. Tak naprawdę nie wiem do końca, co jemu dolega.
A na dietce musi być, bo jak tylko gdzieś znajdzie kawałek marchewki i ją zje, to potem pół dnia siedzi napuszany i bobki od razu ma byle jakie.
Co do poidełka- nie kapie. I Tedzio dość często pod nim leży, bo w tym kącie zawsze wrzucam siano. A na sianie leży się najlepiej- miękko i pojeść można.
Wiktoria- jak będzie Ci kiedyś po drodze, to zapraszam:)
Koni- Kubuś, Teddy i Biszkopt mieszkają razem. A reszta niestety pojedynczo- Junior ze względu na dietę, a Simon z Biszkoptem dogadać się nie chcą.
U Juniorka niestety problem jest złożony- jakieś 1,5 roku temu wyszły u niego jakieś oocysty (w bobkach) i zaczęły się problemy.. Prawdopodobnie ma nadwrażliwe jelita, albo zniszczone kosmki. Miewa bolesności brzucha, przez to je mniej. I może dlatego (choć niekoniecznie)- przerastają mu trzonowce. Tak naprawdę nie wiem do końca, co jemu dolega.
A na dietce musi być, bo jak tylko gdzieś znajdzie kawałek marchewki i ją zje, to potem pół dnia siedzi napuszany i bobki od razu ma byle jakie.
Co do poidełka- nie kapie. I Tedzio dość często pod nim leży, bo w tym kącie zawsze wrzucam siano. A na sianie leży się najlepiej- miękko i pojeść można.
Wiktoria- jak będzie Ci kiedyś po drodze, to zapraszam:)
Oooo...!!! Jakie słodziaki! Całe stado, normalnie! Jesteś supermenką dla świnek morskich. Ratujesz je, że uszy Ci się trzęsą!Jesteś niezwykła! Kocham Twoich kawalerów~!

supermenka świnek morskich...na to bym nie wpadła...ale popieram w 100%.Sweet Świnki pisze:Oooo...!!! Jakie słodziaki! Całe stado, normalnie! Jesteś supermenką dla świnek morskich. Ratujesz je, że uszy Ci się trzęsą!Jesteś niezwykła! Kocham Twoich kawalerów~!![]()
![]()
![]()
![]()
...a może zabierzesz Juniorka do Warszawy...Pałac Kultury mu pokażesz i zapoznasz z p. Kasią przy okazji ?
...o tym, że chłopcy się ucieszą to już chyba nie muszę pisać.
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Możliwe, że taka wizyta by mu się przydała, ale pewnie jedna sprawy nie załatwi.. A ja nie dam rady finansowo jeździć z każdym problemem do Warszawy
. Dlatego zawsze mówię, że zazdroszczę dostępu do dobrych klinik.
A Junior- jakby za mało nieszczęść było- ma złamane oba górne siekacze
Wczoraj jeszcze były, zupełnie ładne.

A Junior- jakby za mało nieszczęść było- ma złamane oba górne siekacze