Entropia (?) i Entalpia (DS) [Wa-wa]
Moderator: silje
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Entropia i Entalpia - coś, czego nie rozumiem [WRO]
No mnie się podoba, ale nie wiem, czy ktoś się nie skrzywi. Oki, jak się skrzywi, to to będzie jego problem.
- zoira
- Kontakt:
Ja myślę że Pipcia super, Pipka to jednak nie...
Pipcia jest rewelacyjne A ile zdrobnień i przeinaczeń można z tego wyprodukować Pipka, Pipulina,
Pipa, Pipula, Pipi, Pepita itp.itd.
Pipa, Pipula, Pipi, Pepita itp.itd.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Jako dama występuje w pełnym brzmieniu: Pani Entropia. Zdrobniale Pipunia
W nocy był spokój, aczkolwiek Szanowna Pani zdecydowanie odrzuca awanse Loczka. Malutka jest bardzo lękliwa i zestresowana, głównie siedzi schowana w domku, teraz to w ogóle wszyscy śpią, pogoda jest podeszczowa...
W nocy był spokój, aczkolwiek Szanowna Pani zdecydowanie odrzuca awanse Loczka. Malutka jest bardzo lękliwa i zestresowana, głównie siedzi schowana w domku, teraz to w ogóle wszyscy śpią, pogoda jest podeszczowa...
- diefenbaker
- Miejscowość: Piaseczno
- Kontakt:
Pięknej się żony Loczek doczekał, taka faktycznie malutka przy nim oby już się na stałe dogadali
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Och, ale ma charrakter. Jest niedotykalska i absolutnie zdecydowana rządzić.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Z twarzy wygląda jednak na Pipcię, Pimpcię, a może nawet Pcimpcię? Kiedy się trochę ogarnie, to jej zrobię zdjęcie - ma taką śmieszną mordkę jak mini-pekińczyk...
Zdecydowanie Pipcia - leży jak ulał
No i bomba - on ma śliczną żonę i nadzieję, ona ma kim rządzić - oboje zadowoleni
Entropia ma koło roku, nie wiem ile dokładnie - człowiek, który przyniósł świnie mówił, że mają 8 m-cy (na 7.12), ale on też je wziął od kogoś, więc tak do końca nie wiadomo. Rodziła dwa razy, ale nie u nas: Kasztankę i Bieguna, i drugi raz Śnieżkę i Kompasa, do nas trafiła zaraz po odkarmieniu młodszych (miały ok. 5-6 tygodni). Była w koszmarnym stanie i chyba większa nie będzie, dobrze, że ma już jakieś ciałko. Zresztą źle nie waży, jakieś 830g, a przy jej stawach nie powinna wręcz ważyć więcej.
O, takie były pierwsze bobki, jakie się pojawiały w ich klatce (po dwóch dniach pobytu!):
No i bomba - on ma śliczną żonę i nadzieję, ona ma kim rządzić - oboje zadowoleni
Entropia ma koło roku, nie wiem ile dokładnie - człowiek, który przyniósł świnie mówił, że mają 8 m-cy (na 7.12), ale on też je wziął od kogoś, więc tak do końca nie wiadomo. Rodziła dwa razy, ale nie u nas: Kasztankę i Bieguna, i drugi raz Śnieżkę i Kompasa, do nas trafiła zaraz po odkarmieniu młodszych (miały ok. 5-6 tygodni). Była w koszmarnym stanie i chyba większa nie będzie, dobrze, że ma już jakieś ciałko. Zresztą źle nie waży, jakieś 830g, a przy jej stawach nie powinna wręcz ważyć więcej.
O, takie były pierwsze bobki, jakie się pojawiały w ich klatce (po dwóch dniach pobytu!):
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
no to teraz nie daje sobie dmuchać w kaszę. A bobki ładne - mniejsze od męskich, ale niczego. Ona się u Ciebie tez tak gwałtownie i nerwowo poruszała? Za to przecudnie się myje i czyści - wiewióra taka, że miło popatrzeć.
Siedzi w domku, który zaanektowała, a Loczek jej pilnuje.
Siedzi w domku, który zaanektowała, a Loczek jej pilnuje.