✰Dwa puchate waciki-Poziomek DS i Wacik DS✰/k.Poznania

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: ✰Dwa mini puchate waciki- Poziomek i Wacik✰ [k. Poznania

Post autor: Lilith88 »

piju pisze:I tak jest 24 h? :szczerbaty:
Prawie :lol: powiedzmy 20/24 :D

Poziomek zaczyna dokazywać, obudziła się w nim chęć dominowania, wygląda jak podwórkowy kot wojownik trochę od wczoraj, ma ranę na nosku i na wardze, nie mam pojęcia czy to brat czy Gery ale obstawiam moje sreberko, bo też jest dziabnięte na nosie a z kolei Wacik ostatnio zwany Cukrem ( :love: ) jest śliczny i puchaty więc nic na bójkę z jego udziałem nie wskazuje. Rana nie jest groźna, nie ma się czym martwić i mimo wszystko chłopaki jacyś tacy niepamiętliwi są, bo raz burczą na siebie a innym razem tulą się na jednym hamaczku. Cóż taki wiek, w końcu mu przejdzie ;) I nie, nie ma czego się bać, można brać białe sprężynki i kochać, nie przysporzą problemów i się w nowym domu nie pobiją!

Domku wzywamy Cię!
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Poziomeczek znów ma problemy zdrowotne. Rozrabia chłopak i zawsze się coś go przyczepi :roll: Tym razem mamy chorą łapkę, najpierw spuchła później pojawiła się gulka i wykrzywiły się paluszki, wyglądało na złamany palec tylko, że poza tym, że widać zmiany wyglądu łapki to prosiak zachowuje się normalnie, nie oszczędza łapki, skacze, biega a nawet popcornuje a przy złamaniu nie powinien. Prześwietliliśmy łapkę i nic nie widać na zdjęciu więc nie wiemy co to jest, na pewno nie złamanie, leki przeciwzapalne nie pomogły nic a nic.

W środę prosiaczek dzięki uprzejmości Marty_K i jej męża jedzie do Warszawy do MV :buzki: i mam nadzieję coś się wyjaśni.
Marta_K

Post autor: Marta_K »

Poziomek powrócił z Wwy :) Chłopak najprawdopodobniej ma guzka po urazie mechanicznym na łapce, paluszki wykrzywiły się, bo guzek je wykoślawił, ale to mu nie powinno przeszkadzać w niczym i się pogłębiać. Generalnie trzeba obserwować ;-)
Teraz Poziomek siedzi na gościnnych występach obok Havranka i trzaskają do siebie w szczeble ;P
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Ooo.. Koło Havranka :love:

No nic będziemy obserwować ale szkoda mi tych paluszków :( Białaski to są takie rozrabiaki, że skaczą po mostkach drewnianych z nich na hamak z hamaka nad mostkiem na ziemie latają i różne inne akrobację poczyniają ale nie mam pojęcia co zrobił, że aż tak uderzył się w tą nóżkę :sadness: Kurcze moje chłopaki też rozrabiają, no może nie aż tak, chyba, że Wiewiór ale krzywdy sobie nigdy nie zrobili aż się czuję winna, ehh.. no ale co mam im wszystko zabrać i ściany gąbką obić? :glowawmur:
piju

Post autor: piju »

I co tam u wacików?
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

No właśnie nic :( Nikt o nas nie pyta, nikt się nie zakochuje, nic, zupełnie nic :(

Czy już nikt nigdy niepokocha wacików? To są naprawdę fajne prosiaki, takie energiczne, na żadne prośki mi się nigdy tak fajnie nie patrzyło jak na nich, bo u nich ciągle coś się dzieje, skaczą po mostkach biegają slalomem przez mostki, bawią się w berka i w zapasy. Czysta energia! :love: Dzikuny dalej ale Poziomek już coraz mniej, czasem da się nawet pogłaskać w klatce i woła mnie często i przybiega do mnie nawet jak nie chce być dotykany, to daje znać o sobie i przypomina, że jest :) Wacik dalej płochliwy ale też nie tak jak kiedyś, podejdzie ale bardzo ostrożnie, gdyby ktoś miał tylko ich lub ich + jeszcze jednego prośka to na pewno by się szybko oswoiły, bo już im dużo nie brakuje.

Z łapką Poziomka nic się nie dzieje, już taka lekko grubsza i z wygiętymi paluszkami zostanie ale to mu absolutnie w niczym nie przeszkadza ani nie odbiera uroku :love:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

No i się pospieszyłam z pisaniem, że wszystko dobrze u chłopaków i nic się nie dzieje..
Godzinę temu dając ostatnią porcję warzyw na dzień dzisiejszy okazało się że Wacik nie może ugryźć pomidorka i bardzo się denerwuje z tego powodu, obejrzałam zęby i niestety ułamały się oba górne siekacze, nie widzę niedoborów, dolne są pięknie białe więc musiał je wybić :(
piju

Post autor: piju »

Zawsze coś :?
I co w takim wypadku się robi?
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Zęby odrastają szybko, za około tydzień powinny już być normalne ale martwi mnie, że się tak wysoko ułamały, jednego w ogóle nie widać. Oby odrosły proste :fingerscrossed: A co się robi, sianko i granulat je sam, warzywa też ale musi mieć pokrojone w drobną kosteczkę, taką na kęs i podaną do pyszczka prosto. Bałam się że ten dzikus nie będzie chciał jeść z ręki ale je :tired:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”