Mimi - szuka domu i towarzystwa [Wrocław] - rezerwacja
Moderator: porcella
Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
- sanedie
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Re: Mimi - szuka domu i towarzystwa [Wrocław] - rezerwacja
Zależy, jeśli twoje prosiaki dużo sikają to będzie pływać po 4-5h no chyba że nauczone do kuwetki 

- idealna81
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
KOCHANI.....jestem przerażona
Właśnie przed chwila zobaczyłam,że moja Rita ma .... no własnie ....złamany paznokieć, uszkodzona tylnią łapke
Jutro z rana jade do weterynarza , mam nadzieje że nie umrze mi ????
Może panikuje,ale naprawde jestem przerazona i bezradna bo w w tej chwili nie wiem co mam robic i do rana muszę czekać

Właśnie przed chwila zobaczyłam,że moja Rita ma .... no własnie ....złamany paznokieć, uszkodzona tylnią łapke

Jutro z rana jade do weterynarza , mam nadzieje że nie umrze mi ????
Może panikuje,ale naprawde jestem przerazona i bezradna bo w w tej chwili nie wiem co mam robic i do rana muszę czekać

- sanedie
- Kontakt:
Jeżeli nie leci jej krew i może Ci ktoś Ją przytrzymać to spróbuj usunąć jej tego pazurka sama, spokojnie.... stres nie jest dobrym doradcą, a co z tą łapą ? W razie pojawienia się krwi watę przyłóż powinno pomóc .

- idealna81
- Kontakt:
Krew jej nie leci....normalnie bryka po całej klatce,pomóc może mi mój narzeczony,ale na sama myśl żebym coś zrobiła przy tym czy "zerwała" to się bojesanedie pisze:Jeżeli nie leci jej krew i może Ci ktoś Ją przytrzymać to spróbuj usunąć jej tego pazurka sama, spokojnie.... stres nie jest dobrym doradcą, a co z tą łapą ? W razie pojawienia się krwi watę przyłóż powinno pomóc .

Rita sobie paznokcia uszkodziła czy łapkę złamała i co się stanie,jeśli się odwarze " urwać" ten paznokieć do końca ????
Ja naprawdę jestem przerażona i rano pojade mimo wszystko do weterynarza, bo jak po zerwaniu się pogorszy to bede miała wyrzuty sumienia

- sanedie
- Kontakt:
Kochana nic się nie stanie, sama obcinam zwierzakom wszystkim pazury, uznaj to za mały wypadek przy pracy, weź cążki i natnij tak aby było w linii gdzie odpadł paznokieć będzie dobrze, dotykałaś łapy? był kwik czy coś? chodzi z podkuloną łapą albo nie staje na niej?

- idealna81
- Kontakt:
Łapy nie dotykałam,ale wziełam ja na kolana ,żeby ja wyczesac i zauwazyłam tą łapke.Zaraz wezme ja na kolana , dotke łapki i zobaczymy czy kwiczysanedie pisze:Kochana nic się nie stanie, sama obcinam zwierzakom wszystkim pazury, uznaj to za mały wypadek przy pracy, weź cążki i natnij tak aby było w linii gdzie odpadł paznokieć będzie dobrze, dotykałaś łapy? był kwik czy coś? chodzi z podkuloną łapą albo nie staje na niej?

- sanedie
- Kontakt:
Widzę że ma troszkę igiełki więc zrób dziś tylko ten paznokieć a rano na spokojnie pod lampę każdą łapkę albo latarką poświeć i powolutku obcinaj pazurki... mogła po prostu zahaczyć na dry bedzie. Spokojnie i nie miej wyrzutów bo to każdemu się może zdarzyć, ważne że zauważyłaś i chcesz jej pomóc 

- idealna81
- Kontakt:
sanedie pisze:Widzę że ma troszkę igiełki więc zrób dziś tylko ten paznokieć a rano na spokojnie pod lampę każdą łapkę albo latarką poświeć i powolutku obcinaj pazurki... mogła po prostu zahaczyć na dry bedzie. Spokojnie i nie miej wyrzutów bo to każdemu się może zdarzyć, ważne że zauważyłaś i chcesz jej pomóc
Igiełki tzn za długie paznokcie??? Obcięłam tak jak pisałaś w poprzedniej wiadomości,nie piszczała , krew nie leciała - mysle ze jutrzejsza wizyta u wterynarza zbedna. Nigdy nie obcinałam pazurków , ile mam ściąć - czubeczki paznokci????
Z tego wszystkiego brzuch mnie rozbolał

- sanedie
- Kontakt:
Tak, takie igiełki się robią jakby to powiedzieć ,że częściej po prostu jest możliwość zahaczenia o cokolwiek, dobre światło to podstawa, świnkę masz spokojną ? jeśli tak i spokojnie możesz trzymać jej kończynę to poświeć mocną latarką cały czas albo nad lampką niech ktoś Ci trzyma i tylko te początki tzn milimetr max 2 ważne żeby przed tym czerwonym bo to są naczynka krwionośne i wtedy będzie mało przyjemnie, jeżeli się boisz to naprawde tylko ten początek wystarczy, ale to już na spokojnie rano, lepiej nawet co tydzień ten przód niż za mocno,

- Oldzah
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Mimi już wyruszyła w swoją drogę 

Moje panny: Stefania i Bella
Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]