Picie, woda, poidełka- dyskusje o wszystkim co dotyczy picia

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

my-joy

Re: Picie, woda, poidełka- dyskusje o wszystkim co dotyczy p

Post autor: my-joy »

To nie brzmi pocieszająco. Ale why?? Tamto plastikowe śmierdziało jak stary kompost i obrzydzało mnie. No tak, jak świnia to świnia, cóż.... Czyli mam zmienic na stare?? :glowawmur:
boe22

Post autor: boe22 »

Prawda jest taka, że jak świni bardzo chce się pić to i tak się w końcu napije.
Z czasem pewnie się przyzwyczai ;) .
Jeżeli tak się martwisz o brak ataku na poidło- słowem kluczowym jest ogórek.
Dwie spośród moich sześciu świń prawie wcale nie piją- wystarcza im woda dostarczana w świeżym!
my-joy

Ta moja paskuda je dużo świeżych warzyw. Zauważyłam, że to poidło jest dla niej zabawka jednocześnie. Bo jak jej tym poruszałam to sie zainteresowała.
boe22

Może ze starego właśnie wcale tak dużo nie piła jak Ci się wydawało, pewnie połowa wody była rozlewana, skoro mówisz, że się bawiła poidłem.
Jeżeli je sporo soczystych rzeczy, z pewnością dostarczają one wystarczającą ilość wody.
Jedna świnia pije dużo, druga wcale. Nie ma reguły.

Ostatnio dwójka u mnie miała na parę dni odstawione świeże- woda znikała w zastraszającym tempie, choć normalnie do poidła nigdy nie podchodzą, wisi u nich to poidło właściwie dla formalności :lol: .
Jak więc widać niektórym świniom świeże wystarcza, by nie wyschnąć. :lol:
my-joy

No to kupiłam za duże - 250 ml. 150 ml by jej wystarczyło skoro ona głównie to się nim bawi :twisted:
boe22

U mnie chłopy siedzą 3 x 2 sztuki.
Na dwójkę mają poidła 250.
Dwóch panów abstynentów ma 150, a i tak nic nie ubywa, raz dziennie zmieniam wodę, choć nie wiem po co :lol: :idontknow: mają poidło w nosie.
my-joy

Ta moje opróżniała codziennie 250 ml! Teraz sie wydało w jaki sposób!! Owszem, było mokro pod poidłem ale sikała tam równiez i bobczyła - taki ulubiony kącik zabaw. No to teraz zabawa się skończyła, świnia wpadnie w depresję, ja muszę kupić mniejsze poidło bo teraz to na tydzień jej chyba wystarczy :twisted:
boe22

Moim 150 starczy na całe życie :rotfl: !
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Wiecie co moi nie pili.. nie pili.. nie pili.. i nagle zaczęli :idontknow: zupełnie nie wiem czemu, latem przy upałach poidła nie ruszali prawie, a teraz piją ciągle i 250 to im na półtora dnia na dwóch starcza.
my-joy

Zamówiłam własnie małej małpie nowe poidełko. Teraz ma dwa!! Duże i małe. Do wyboru :evil: Tyle, że duże to chyba muszę komuś sprezentować.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”