Pinki, Ivy, Eris, Freya, Hag, Sarcia, Lilo, Tsunami i mała

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuzia&Władzia
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Pulpetta[*], Pinki, Ivy, Meg, Eris, Lilo, Freya i Hagrid

Post autor: Zuzia&Władzia »

Faktycznie mają jak w SPA :D
Ja swojej Frani tylko inhalacje miałam robić to ją wsadziłam do starego transportera kota. Ona jednak nie wybrzydzała w doborze towarzystwa. Darła się okrutnie dopóki dwóch pozostałych świń nie przyniosłam.
Lilo wygląda jak mała słodka przytulanka, a taki niedobry jest? Tedziaki tak mają widocznie. Moja Zuzia rządzi w klatce, jest odważna, zaczepna i całe żarcie jest jej i basta. U weterynarza jednak darła się z byle powodu a na kolanach się rozpływa.
Czekam na zdjęcia tej niedobroty bo większości chyba nie widać. Mąż mnie na razie pyta czemu mini hipopotamy oglądam.
:świnka1: :świnka1: :świnka1: :świnka1: :świnka1:
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Z tą blękitniejszą krwią to u mnie kocia domena. Dopóki mają cały dom dla siebie, to mogą współegzystować. Ale na ograniczonej przestrzeni? Bij zabij chama pospolitego, ja tu byłam pierwsza. ;) Najlepsze, że oba to dachowce...
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Ale na ograniczonej przestrzeni? Bij zabij chama pospolitego, ja tu byłam pierwsza.
Hahaha. Oj to zupełnie jak u nas, w 2 m kojcu wszystko ok. Ale weź 2 sztuki razem na kolana do miziania, albo nie daj Boże do transportera, to się niezły cyrk zaczyna :laugh: Zaraz któraś się drze, przepycha, straszy drugą i wypycha, trzepie w baniak i dziabie. Na nic moje upomnienia, prośby czy groźby 8-)
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Maggie May nie ma nowotworu jelit, lalalalalalala :102: :szczerbaty: Wczoraj byłyśmy na USG rozstrzygającym. Ivy za to ma super serducho jak dzwon po tych wszystkich lekach, wczoraj robiłyśmy kolejne echo i światło aorty nawet nam się zmniejszyło. Panna wyhodowała sobie natomiast guziola, który cały czas rośnie za jej lewą przednią łapką. Widziało już go trzech wetów, dwóch obejrzało sobie nawet na USG i zgodnie podjęliśmy razem decyzję, że trzeba go wyciachać, prawdopodobnie za 2 tyg w ferie. Żeby nam za dobrze od razu nie było, Ivy ma również coś z lewym płatem tarczycy, na pewno jest powiększony i mocniej ukrwiony. P. dr podejrzewa u niej stan zapalny tarczycy, być może również jakąś tworzącą się zmianę. Dzisiaj dzwoniłam w sprawie wyników jej hormonów (darła się wczoraj tak przy pobieraniu krwi, że ją w całej lecznicy było słychać), ale o dziwo wyniki ma w normie. Oszaleję z tymi świniami. Na razie dostała przeciwzapalne. Do rozważenia również docelowo antybiotyk. Poza drobnymi problemami zdrowotnymi, stada poza tym w stanie rozkwitu. Pinki bidula mi się coś tylko lekkich problemów z brzuchem nabawiła i sadzi plastelinowe boby, chyba z nadmiaru smakołyków świątecznych i dobrobytu 8-)

A pod spodem Ivy czyli świnia tysiąca chorób, która ma w nosie swoje przypadłości, byleby dobrze jeść dali:
Obrazek
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Bo to mądra świnka jest. Wie, że dobra dieta jest bazą do odzyskiwania sił i skutecznego leczenia :)
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Rozkoszna jest...! Najlepsze życzenia na Nowy Rok! :love:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Widzę, że najbliższa edycja Cavy Playboy zapowiada się bardzo ciekawie :rotfl: :rotfl:
Nasz wkład:
Obrazek
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Ależ dupeczki!!! :laugh:
Najlepszego na 2018 rok, dużo zdrówka dla zwierzaków i dużych!!! :buzki: :buzki: :buzki:
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Widzę, że najbliższa edycja Cavy Playboy zapowiada się bardzo ciekawie
Hahahaha, oj tak, zdecydowanie, u mnie sama Ivy ma już ostrą konkurencję do Cavy Playboy chociażby w osobie ponętnej Pinki:
Obrazek
Obrazek

Oraz eleganckiej Eris :102: :szczerbaty:
Obrazek
Obrazek

Wszystkiego najświnkowego i ogórkowego Wszystkim na Nowy Rok 2018!
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

Te Twoje świnie są boskie :love:
Moc życzeń dla Was z Nowym rokiem :peace:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018