Polska przyroda
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Polska przyroda
Piękna jesień! Sadziłam dzisiaj tulipany (wiem, że późno, ale lepiej późno, niż wcale), agrest, poziomki, przesadzałam floksy. Narobiłam się jak koń pod górę, ale taka piękna pogoda, że aż się chciało tym szpadlem machać...
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Pogoda fantastyczna. Tylko jak na październik to jednak trochę za ciepło
Tak na szybko z okna
Tak na szybko z okna
Dobra, żeby nie było że nic nie robię - wciąż żyję i dalej uganiam się za ptaszkami.
Faktem jest, że pół sierpnia i większość weekendów września i października udało mi się spędzić na Buce - obozie obrączkarskim, stąd ponad 2,5 miesięczna przerwa w robieniu fotek. Z samej Buki też coś wrzucę potem, 99% zdjęć robione telefonem, tylko uszatke udało mi się cyknac aparatem, ale widać mniej więcej o co chodzi :p Łapały się sikory (bogatki, modraszki, ubogie, czarnogłówki), piecuszki, pierwiosnki, rudziki, muchołówki żałobne, trznadle, strzyżyki, mysikróliki, raniuszki, ziomorodki, jery, kszyki, uszatki, krogulce, kosy, śpiewaki, dzięcioły duże, dzięciołek, dzięcioł zielony i czarny, bekasik i wiele, wiele innych (co z resztą można zobaczyć na stronie Buki na fejsbuku albo blogu Grupy Obrączkarskiej ODRA). Jeśli ktoś ma jakiś obóz w pobliżu i ma trochę chęci żeby zrobić coś fajnego - serdecznie polecam, możliwość obejrzenia ptaków jest bezcenna, uczestniczenie w życiu obozowym jest super a ludzie których się poznaje są niesamowici. Po zwinięciu obozu zapanowała w moim sercu pustka :p
Hostingi mi świrują i na razie nie mam czasu żeby się z nimi bawić, zdjęcia wstawię później :/ Z resztą nie pojawi się na razie raczej nic nowego niż na moim fejsbuku bo nie wyrabiam z obróbką, więc kto ma mnie w znajomych ten raczej nie zobaczy nic nowego
E: jakby ktoś chciał, bo z moim tempem fotki pojawia się tu za pół roku - link do fb https://www.facebook.com/gosia.sykala
Faktem jest, że pół sierpnia i większość weekendów września i października udało mi się spędzić na Buce - obozie obrączkarskim, stąd ponad 2,5 miesięczna przerwa w robieniu fotek. Z samej Buki też coś wrzucę potem, 99% zdjęć robione telefonem, tylko uszatke udało mi się cyknac aparatem, ale widać mniej więcej o co chodzi :p Łapały się sikory (bogatki, modraszki, ubogie, czarnogłówki), piecuszki, pierwiosnki, rudziki, muchołówki żałobne, trznadle, strzyżyki, mysikróliki, raniuszki, ziomorodki, jery, kszyki, uszatki, krogulce, kosy, śpiewaki, dzięcioły duże, dzięciołek, dzięcioł zielony i czarny, bekasik i wiele, wiele innych (co z resztą można zobaczyć na stronie Buki na fejsbuku albo blogu Grupy Obrączkarskiej ODRA). Jeśli ktoś ma jakiś obóz w pobliżu i ma trochę chęci żeby zrobić coś fajnego - serdecznie polecam, możliwość obejrzenia ptaków jest bezcenna, uczestniczenie w życiu obozowym jest super a ludzie których się poznaje są niesamowici. Po zwinięciu obozu zapanowała w moim sercu pustka :p
Hostingi mi świrują i na razie nie mam czasu żeby się z nimi bawić, zdjęcia wstawię później :/ Z resztą nie pojawi się na razie raczej nic nowego niż na moim fejsbuku bo nie wyrabiam z obróbką, więc kto ma mnie w znajomych ten raczej nie zobaczy nic nowego
E: jakby ktoś chciał, bo z moim tempem fotki pojawia się tu za pół roku - link do fb https://www.facebook.com/gosia.sykala
Dobra, jedziemy z tym - jakość fejsbukowa ale dalej nie umiem znaleźć dobrego hostingu (ktoś coś?)
Z Bukówki - uszatka
Żurawie
Piskliwiec
Samotnik
Biegus rdzawy
Rzekotka drzewna
Sieweczka obrożna
Alpinek
Rybitwy rzeczne
Czaple
Wąsatka
Śnieguła - ptak którego można spotkać w miesiącach okołozimowych głównie na wybrzeżu, dlatego też fotki które migały mi na różnych stronach zrobione nad Bałtykiem tylko podnosiły mi ciśnienie. Bo kurde, jaka jest szansa że dorwę tego ptaka na Dolnym Śląsku i jeszcze zrobię mu znośne zdjęcie?
Wczoraj szliśmy z tatą brzegiem żwirowni, mieliśmy już wracać do domu... I wtedy spod nóg z kępy trawy zerwał się ptak - rzut oka na rozłożone w locie skrzydła wystarczył żeby adrenalina skoczyła mi do poziomu osoby skaczącej z bungee. Potoku słów które wyrzuciliśmy z siebie z radości i wściekłości jednocześnie nie będę cytować, bo nie wypada Naiwnie postanowiliśmy położyć się i poczekać, bo "może wróci"... I wróciła
Zimek
Jak obrobię coś nowego to podrzucę... czyli widzimy się za rok
Z Bukówki - uszatka
Żurawie
Piskliwiec
Samotnik
Biegus rdzawy
Rzekotka drzewna
Sieweczka obrożna
Alpinek
Rybitwy rzeczne
Czaple
Wąsatka
Śnieguła - ptak którego można spotkać w miesiącach okołozimowych głównie na wybrzeżu, dlatego też fotki które migały mi na różnych stronach zrobione nad Bałtykiem tylko podnosiły mi ciśnienie. Bo kurde, jaka jest szansa że dorwę tego ptaka na Dolnym Śląsku i jeszcze zrobię mu znośne zdjęcie?
Wczoraj szliśmy z tatą brzegiem żwirowni, mieliśmy już wracać do domu... I wtedy spod nóg z kępy trawy zerwał się ptak - rzut oka na rozłożone w locie skrzydła wystarczył żeby adrenalina skoczyła mi do poziomu osoby skaczącej z bungee. Potoku słów które wyrzuciliśmy z siebie z radości i wściekłości jednocześnie nie będę cytować, bo nie wypada Naiwnie postanowiliśmy położyć się i poczekać, bo "może wróci"... I wróciła
Zimek
Jak obrobię coś nowego to podrzucę... czyli widzimy się za rok
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Godna następczyni Puchalskiego Wiem, że teraz macie łatwiej z tymi aparatami itp, ale oko i talent nie zależą od aparatu.
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
Piękne zdjęcia
A co do hostingu - zdjęcia Google? 15GB za free w oryginalnej wielkości, a później się coś płaci, ale nie wiem ile. Jakość Twoich zdjęć na telefonie jest super
A co do hostingu - zdjęcia Google? 15GB za free w oryginalnej wielkości, a później się coś płaci, ale nie wiem ile. Jakość Twoich zdjęć na telefonie jest super
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Ludzie, co ja tu widzę!? Jesteście obledni! Genialne! A ja nawet bylejakiego sama umieścić nie umiem... Mogę tylko podziwiać. Co też robię!
Ula! A gdzie Twoje szklarsko - porębskie cudnosci!?
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
Widziałaś na Facebooku, zresztą gdzież im do Dropsiowych fotek.Beatrice pisze:Ludzie, co ja tu widzę!? Jesteście obledni! Genialne! A ja nawet bylejakiego sama umieścić nie umiem... Mogę tylko podziwiać. Co też robię!
- martuś
- Kontakt:
Ula moje zdjęcia też się chowają przy Dropsiowych fotach ale co tam
Chyba kwiczoł?
Księżyc
Chyba kwiczoł?
Księżyc
- martuś
- Kontakt:
Zrobiło się zimno i zaczęły zlatywać się różne ptaszki więc od dzisiaj stoi już karmnik.
Kwiczoł zajada jarzębinę
Kawki przyleciały na słoninę
Była też taka ładna z kilkoma białymi piórkami
Pan kos
Pani kos
I sikorki
Kwiczoł zajada jarzębinę
Kawki przyleciały na słoninę
Była też taka ładna z kilkoma białymi piórkami
Pan kos
Pani kos
I sikorki