Pinki, Ivy, Eris, Freya, Hag, Sarcia, Lilo, Tsunami i mała

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Pulpetta[*], Pinkie, Maggie, Ivy, Eris, Lilo i Freya <3

Post autor: lunorek »

Freyka już w stadzie ;) Baby ją momentalnie zaakceptowały, zaryzykowałam i nie bawiłam się z nią w łączenia. Po prostu wlazłam razem z małą do kojca i dałam każdej z moich świnkodziewczynek, począwszy od samej alfy, jej zacny maławy zadek do obwąchania :szczerbaty: Następnie wsadziłam malucha do kojca razem z wielką kuwetą świeżego pachnącego owsa, uprzednio wyjąwszy wszystkie jamki i norki oraz wymieniwszy materacyk na nowy i nie zasiusiany. Czekałam ze spryskiwaczem w pogotowiu, bojąc się lekkiej afery, a tu miłe zaskoczenie... Freyka wyskoczyła z owsa jak królik z kapelusza :102: I tak już została... Dziołchy były najpierw lekko nią zaskoczone (matkaaa, dziecko nam podrzucili!), ale mała na wejściu do kojca radośnie prutnęła i wydała przyjazny kwik, więc nie zaprzątając sobie zbytnio nią głowy, zacne bakłażany rozpoczęły szybką konsumpcję :lol: Po czym kolejno pokwapiły się ją obwąchać i wylizały, a najdokładniej sama przywódczyni tego babińca.
Pinki myje małą:
Obrazek
I Freyka (Forsycja) we własnej małej osobie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

Maluszek cudny. Ja Kafelka też włozyłam do kojca, i nawet nie sprzatałam wcześniej :lol: Niech się chowaja dziołchy :buzki: ps nie moge doczekać się dołączenia chłopa do stada :102:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Jolu, ja spróbowałam podrzucić im małą właśnie po Twoich radach i to był strzał w 10tkę :102: Lilo ma jeszcze 2 tygodnie kwarantanny, był kastrowany we wtorek przed długim weeekendem majowym, dzisiaj mijają nam równo 4 tygodnie od zabiegu. Nie wiem czy będę łączyła go z całym stadem. Teraz dla mnie priorytetem jest Maggie. Spróbuję ją puścić razem z dziewczynami na dniach, ale przypadkowe spotkanie z Eris w między czasie zakończyło się niestety regularną bijatyką. Obie wyszły ze starcia pogryzione, Eris z dziabami na boku, Meg na karku, czyli niestety Meg pobiła się już z każdą z moich pozostałych samiczek, poza maluchem, bo go pod nos nie dostała. Dam im jeszcze jedną szansę, ale jeśli zrobi się kocioł i ruszą wszystkie ostro z zębami na siebie, to pozostaje mi wtedy układ 4+2, czym nie będę zachwycona. Wtedy będę próbowała za wszelką cenę sparować Lilka z Maggie.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Zacne stado tu się porobiło :102:

Zaraz zaraz, rozpisz mi bo się pogubiłam, kto na razie z kim siedzi i jak docelowo kto ma z kim siedzieć?

To chyba tak jest z łączeniem że czym większa grupa tym łatwiej się dołącza nową świnię i nikt się tym za bardzo nie przejmuje, przynajmniej tak to jest u znajomych co mają duże stada.
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Udało mi się połaczyć na stałe Pinki, Ivy, Eris i małą Freykę. Pinki uzurpuje sobie pozycję alfy w stadzie, ale w sumie rysuje się tu dość ciekawy układ, bo Ivy wydaje się mieć pozycję alfy 2. Obie się przyjaźnią, wylizują, Pinki ustępuje często Ivy, np. nie wygoni jej z zajętej przez Ivy nory czy hamaka, aczkolwiek do siebie do nory czy na hamak nie wpuści. Ivy Pinki też raczej nie tyka. Działają często w duecie. Eris jako młodsza i mniejsza miała niższą pozycję w stadzie i ona też jako pierwsza zainteresowała się malcem. Widzę, że często wylizuje małej kuperek. Wychowuje małą, tak jak i pozostałe, czasem pogoni, ale żadna z bab jej nie krzywdzi. Po dodaniu malucha Eris jakby wyraźnie ulżyło :lol: Do tej pory była tą trzecią, nie do pary.
Maggie pozostaje jedną łapą poza stadem. Niby się znają, ale próbowałam ją puszczać z dziewczynami i zaraz szczękają na siebie zębami, a po chwili idzie konkretny atak. Mieszka z dziołchami w dużym kojcu, ale mają cały czas zaporę. Pierwsze dni wprowadzenia jej do kojca to był wrzask i regularna awantura. Ostatnio bardzo się uspokoiło, ale nie przeszkodziło jej to naprać małej Eris, która niechcący wyskoczyla z rąk mojej córce i się do Meg wpakowała.
Lilo, kastracik na kwarantannie, mieszka chwilowo sam w 120tce. Spróbuję połączyć go z Maggie. Może uda mu się scalić całe stado.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

oby wprowadził rządy silnej łapy i naprał wszystkim babom tak żeby się pogodziły :buzki:

Ostatecznie jeśli tamta jest taka bojowa to i przez kratę może mieszkać, zawsze jest to jakiś kontakt ze stadem a nie zupełna samotność. Niektóre wredoty, ale to samce szczególnie, tak już mają.
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

oby wprowadził rządy silnej łapy i naprał wszystkim babom tak żeby się pogodziły :buzki:
No zobaczymy, zobaczymy, sama jestem ciekawa, ale obawiam się, że tu kto inny prędzej kogoś może naprać :szczerbaty: Lilo jest nachalny, napastliwy i zalotny, ale z natury ciapowaty, choć Meg z wielkiej i nieokiełznanej miłości pociągnął już raz za pompon jak do niego zaglądała przez kraty i narobiła dzikiego wrzasku jak przekupa na targu :lol: Mam natomiast wielką nadzieję, że jak puszczę wyposzczonego chłopa między baby i będą musiały ciągle tyły chronić, to może skończą się wreszcie ciągłe afery o przysłowiowe "szminki i torebki"...
patrycja

Post autor: patrycja »

Śliczności :love: Ryjek malutki i chudziutki jak u Rozalki ;) Już niedługo będę głaskać :yahoo:
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

No ciotka, zapraszamy, zapraszamy, Pinki mi z dzięcięcia wyrosła od ostatniej wizyty, toż to panna na wydaniu już :lol: Eris podrosła, już takiego ciapowatego maluszka nie przypomina, przedsiębiorcza dziewczynka teraz z niej. Teraz ostatnie maleństwo golutkie skacze i dokazuje ;) Nie poznasz świniarni :102:

A Pinki, po sprzątaniu kojca, zastałam u siebie w łóżku wczoraj w takiej pozycji :love:
Obrazek
Obrazek
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Aaaach :love: :love: :love: :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”