Ostatnia wizyta u dr Judyty była 29.11. Ząbki tradycyjnie lekko przerośnięte (sam nie je= nie ściera ich), w buzi pełno włosów. Mimo, że nauczyłam się trochę je wyciągać, nadal zbierają się w dużych ilościach. Dr zaleciła kontynuację Fluctonazole i Bactrimu do dwóch tygodni- przedwczoraj zakończyliśmy leczenie, podaję już tylko lek na wątrobę. Jakiejś szokującej poprawy nie ma, ale jest w miarę stabilnie. Chętnie je karmy ratunkowe- wyciąga szyję i szarpie się ze strzykawką. Kiedy przychodzi pora karmienia- Rudi wskakuje na hamak- i czeka. Czasami muszę zabierać go do pracy i siedzi bidak w transporterze 12 godzin.. Ale jeśli ma dostać jedzenie na czas- musi tak być, nie ma innej opcji.
Tak więc trwamy. Tylko mnie martwi, że ten Bactrim nie przyniósł takiej poprawy, jakiej się spodziewałam.
I Ty możesz zostać Świnkowym Świętym Mikołajem!
Moi drodzy! Razem ze sklepem Super Świstak przygotowaliśmy 15 podwójnych zestawów specjalnych paczek dla 19 świnek morskich przebywających długo na DT (wszystkie z nich to tzw. wieczne tymczasy). Każda świnka może od Was dostać paczkę skomponowaną specjalnie dla niej po konsultacji z domem tymczasowym i składają się z produktów ulubionych przez danego tymczasa oraz z produktów, które w diecie tej konkretnej świnki powinny znaleźć się z powodu wskazań medycznych.
To idealny prezent świąteczny.
Każdy tymczas może otrzymać dwie paczki - tak więc liczba paczek jest ograniczona. Wiemy, że są osoby, które nie mogą podjąć się opieki wirtualnej na dłużej, ale chciałyby podarować schorowanym i starszym świnkom, których szansa na dom stały jest nikła, fajny prezent na Święta. Teraz macie okazję! http://super-swistak.pl/paczki-swiatecz ... m,148.html
W opisie znajdziecie, z czego składa się dana paczka.
Bądźcie Świętymi Mikołajami! Akcja trwa do 19 grudnia!
Myślę,że jest szczęśliwy przy kimś swojskim mimo tych 12godz. w transporterku.Wnioskuję po moim ,który uwielbia aby go nosić ze sobą wszędzie, nie ważne w czym.Rudaskowi nieustannie -za zdróweczko! Jeśli ma apetycik to już nie jest żle!
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Dzięki akcji zorganizowanej przez Super Świstaka Rudi dostanie dwie paczki z karmami ratunkowymi
Jednym Świętym Mikołajem dla niego jest na pewno Dorina z Lublina- pięknie dziękuję!
Dziękuję również drugiemu tajemniczemu Świętemu Mikołajowi
Ulubiona karma Dr Ziętka na pewno ucieszy Rudaska- opakowanie 250g wystarcza mu na 3-4 dni. Przyzwyczaił się do karmienia 4x dobę i wciąga na raz 35-40 ml.
Dziś Rudi był na kontroli u dr Judyty (ciocia MAS go zawiozła)- dolne trzonowce nieco przerośnięte, ale ogólnie Dr była z niego zadowolona . Rudi przy korekcie walczy niczym lew i robi mnóstwo hałasu. Nie jest łatwym pacjentem.
Nie wiadomo, dlaczego nadal nie je sam..
-