✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: ✰Wojownicy: Geronimo/Tasman i Mały/Onyx, Wiewiórek i Fel

Post autor: Asita »

Też się zgadzam, że świnie muszą być na pierwszym miejscu!!! :102: Już taki facet to powinien sobie poradzić i boby po sobie posprzątać :lol: :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
majam

Post autor: majam »

O,widzę,że tu jakieś rozmowy o zoobotanice.Ja tam się wybieram i będę tam od rana do wieczora przez 3 dni. Przyjeżdżam z partnerem,dzieckiem i całą grupą akwarystów . Mamy swoje stoisko,już mocno się szykujemy,hotel już zarezerwowany. Akwaryści są bardzo zintegrowani,mamy spotkania. Właśnie teraz był trzydniowy zlot pod Gorzowem,trzy dni imprezowania.Najgorsze,że nastawiłam się,że będą prosiaki a dzisiaj Lilith mnie wyprowadziła z błędu :( Ale super jak się zbierzecie i przyjedziecie
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Kolejność Aryi jest bardzo zbliżona do mojej. Ale u mnie jeszcze szczury dochodzą. gdzieś po dzieciach, bo one jednak są bardziej samowystarczalne. Poza tym jestem obrażona na Varro, bo mnie ostatnio próbuje atakować, głupol... :glowawmur:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Lilith88 pisze:Dokładnie tak :ok: "Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś" jak rzekł lis do Małego Księcia ;)
Nie lubię tej książki (nie mój "typ") ale akurat ten cytat jest genialny :)
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Dropsio pisze:
Lilith88 pisze:Dokładnie tak :ok: "Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś" jak rzekł lis do Małego Księcia
Hymm.. Przeczytaj Małego Księcia jeszcze raz za kilka lat, on jest dziwny.. jakiś magiczny.. ile razy czytasz tyle razy masz wrażenie, że dostrzegasz coś nowego, coś czego tam wcześniej nie było albo było się za głupim żeby to dostrzec. Dla mnie ta książka to jeden wielki genialny cytat :) Nie wiem nawet jaki to "typ" ona jest inna od wszystkiego, ja lubię kryminały albo coś fantasy ale takie nie popularne ("Władcy Pierścienia" nie znoszę, "Hary Potter" to bajka dla dzieci jak dla mnie itd.) raczej coś znalezionego przypadkiem a Mały Książę jest jak przyjaciel do którego czasem wracam, jak czytam to mam wrażenie, że z nim obcuje osobiście ;) No i książka faktycznie jest magiczna, wiesz, że Antoine de Saint-Exupéry był pilotem i zmarł w czasie II wojny światowej, zestrzelono jego samolot ale długo nie został odnaleziony, dopiero w 2000 roku odnaleziono wrak. Ma się wrażenie jakby opisał swoją śmierć ;)
Dropsio

Hmmm... Tego nie widziałam, dzięki, dość interesujące...

Możliwe, że mój stosunek do tej książki wziął się z tego, że to lektura obowiązkowa, których szczerze ninawidzę. W sumie to co skończymy coś omawiać, to znowu trzeba zaczynać coś nowego i w końcu nie ma czasu żeby zabrać się za "swoją" książkę. A jak ktoś nie chce czytać, to nie czyta i tak i tak, nie ważne że wiąże się to z kolejną 1 :P Ale są wakacje i można pochłaniać kolejne :D Też lubię fantasy (też nie lubię Pottera. Brrr. LOTR jeszcze przejdzie ;) ), teraz "odkryłam" A. Christie tak więc kryminały też od czasu do czasu czytam :)
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

A. Christie dużo nie czytałam ale mam kilka książek w kolekcji za to widziałam trochę filmów na podstawie jej książek ale to dawno i już nawet nie pamiętam co dokładnie. Wiesz ja małego Księcia miałam jako lekturę dodatkową i jej nie przerabialiśmy akurat co mnie nie cieszyło, bo już dawno miałam przeczytaną. Tak samo smutno mi było, że Tajemniczy Ogród jest dodatkowy i nie przerabiamy, bo sama bym chętnie lekcję nawet poprowadziła wtedy :P Nigdy nie lubiłam lektur ale często się okazywało, że już coś właśnie z tych dodatkowych mam dawno przeczytane ;) Kurczę ale to dawno wszystko było 20 lat od 1 klasy podstawówki właśnie mi minęło..
Dropsio

Tajemniczy Ogród? O kurcze... Męczyłam się z tym bardzo :lol:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

A ja jako dziecko kochałam tą książkę, przeczytałam chyba mając 11 góra 12 lat ;) Wtedy jeszcze lubiłam takie ckliwe opowiadania :lol:
Arya90

Post autor: Arya90 »

Lilith88 pisze:
Dropsio pisze:
Lilith88 pisze:Dokładnie tak :ok: "Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś" jak rzekł lis do Małego Księcia
Hymm.. Przeczytaj Małego Księcia jeszcze raz za kilka lat, on jest dziwny.. jakiś magiczny.. ile razy czytasz tyle razy masz wrażenie, że dostrzegasz coś nowego, coś czego tam wcześniej nie było albo było się za głupim żeby to dostrzec. Dla mnie ta książka to jeden wielki genialny cytat :) Nie wiem nawet jaki to "typ" ona jest inna od wszystkiego, ja lubię kryminały albo coś fantasy ale takie nie popularne ("Władcy Pierścienia" nie znoszę, "Hary Potter" to bajka dla dzieci jak dla mnie itd.) raczej coś znalezionego przypadkiem a Mały Książę jest jak przyjaciel do którego czasem wracam, jak czytam to mam wrażenie, że z nim obcuje osobiście ;) No i książka faktycznie jest magiczna, wiesz, że Antoine de Saint-Exupéry był pilotem i zmarł w czasie II wojny światowej, zestrzelono jego samolot ale długo nie został odnaleziony, dopiero w 2000 roku odnaleziono wrak. Ma się wrażenie jakby opisał swoją śmierć ;)
Zgadzam się. Teraz film wchodzi na ekrany kin i się wybieramy z Tż.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”