Ryan*, Lewis*, Alfie, Angelo*, Diablo, Shimmer* & kosze

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
etycja
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Re: Ryan, Lewis, Alfie, Angelo & Shimmer (chomiczek)

Post autor: etycja »

Dasz radę. Shimmerek ma tyle miejsca, że aż się prosi o jakieś tunele i piętra. Pokombinuj z różnymi rodzajami ściółki, jakimiś mostkami, płotkami. Teraz na jesień podcinki drzew są to może jakieś gałązki. Swoją drogą królewicz na legowisku w domku wygląda bardzo dostojnie
Obrazek
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Dziękuję i wymiziaj te swoje piękności :buzki:
Foggy

Post autor: Foggy »

Co tam Alfiemu taka dziura na dupce... On jest supermenem :D

Shimmer już zapewne zaciera łapki jak tu uciec z domostwa 8-)
Awatar użytkownika
llenka
Miejscowość: ŁÓdź
Kontakt:

Post autor: llenka »

oj wykombinujesz mu pałac w 1.5 miesiąca :love:
moje futrzasta Cysia zaprasza na jej kątek internetów :meeting:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=3544
ANYA

Post autor: ANYA »

Hamsterek bedzie mial domek zrobiony jak wczesniej swinki mnie nie wykoncza...
Wlasnie odebralam Angelo od veta bo spedzil tam dzien.
Wczoraj w nocy uslyszalam jakis dziwny dzwiek z sypialni, Angelo mnie wolal.
Wchodze do pokoju a Alfie lezy sobie na hamaczku u Angela w klatce :o Angelo w drugim kacie siedzi wystraszony, ze az dostal wytrzeszczu.
Przenioslam szybko Alfa do jego klatki i obejrzalam Angelo. Mial gleboka rane z boku a obok mniejsza. Opatrzylam mu rane, dalam srodek przeciwbolowy, nalozylam zel na rane zeby nie doszlo do zakazenia i z samego rana pojechalismy do weta.
Ma zalozone 3 zszywki ktore po 1.5 tyg trzeba zdjac. JAk zobaczylam ta rane wczoraj to myslalam, ze zemdleje bo nie byla jakas wielka ale gleboka i sie rozchodzila na boki.

Nie wiem jak to sie stalo i ciagle mysle czy to byla moja wina czy Alfie otworzyl sobie klatke jak Angelo mial wybieg bo slyszalam szarpania klatki ale zignorowalam bo ostatnio to normalne.
Alfie od czasu kiedy pojawil sie ten kaszak niesamowicie sie zmienil. Jest strasznie agresywny do swinek do tego stopnia ze przestal sie bac i teraz chodzi mi po calym mieszkaniu i szuka swinek. Chyba poczul sie slabszy i teraz chce udowodnic ze nadal jest tym najgrozniejszym i ze to on jest Alfa. Niestety ale Alf nie to ze jest dominujacy ale on poprostu chce sie pozbyc innych swinek. Wiec tak atakuje zeby wyeliminowac :sadness:
anuleczka

Post autor: anuleczka »

ANYA pisze: Niestety ale Alf nie to ze jest dominujacy ale on poprostu chce sie pozbyc innych swinek. Wiec tak atakuje zeby wyeliminowac :sadness:
... nie wiedziałam, że świnki mogą być aż tak agresywne :sadness: Musiał przeżyć jakąś wielką traume w dzieciństwie, zanim trafił do Ciebie. Słyszałam przypadek uciekającego chomika z zoologa z małego nie zabezpieczonego akwarium, który nieszczęśliwie dostał się jednej nocy do klatki świnek i nad ranem personel znalazł go z odgryzionymi nogami :tired: Matko ... drastycznie to zabrzmiało :!: Myślałam, że to tylko w tym zoologu tak się dzieje...
ANYA

Anuleczka niestety swinki tez moga byc mega agresywne. Historia z chomisiem straszna.

Oto ofiara i sprawca ponizej
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wczoraj jak zobaczylam ta rane to zaczelam panikowac bo przypomniala mi sie sytuacja u Karpatki i chcialam jechac juz na emergency.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

O ja cię, ale dziad z niego... Kurczę, jakoś trzeba go zabezpieczyć żeby nie miał szans tego powtórzyć...
ANYA

joanna ch pisze:O ja cię, ale dziad z niego... Kurczę, jakoś trzeba go zabezpieczyć żeby nie miał szans tego powtórzyć...
Wygielam zatrzask w klatce, ze naprawde ciezko sie otwiera
Awatar użytkownika
pour
Miejscowość: Glasgow
Kontakt:

Post autor: pour »

O rany... :o niezłą dziurę mu zrobił. Biedny Angelo...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”