Mole książkowe

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Agmeszka

Re: Mole książkowe

Post autor: Agmeszka »

Brakuje mi jeden tom Wiedźmina i tak sobie myślę, że jak go w końcu kupię to przeczytam wszystkie tomy na raz :) ponoć ma powstać nawet film.
Nie wiem czy pisałam wcześniej czy nie, jeżeli nie to polecam dosyć starą książkę Z zimną krwią Trumana Capote. Książka jest troszkę ambitniejsza wszystkie wydarzenia opisane w książce miały miejsce w rzeczywistości. Jest po prostu dobra i zostaje w pamięci.
Agmeszka

Dzisiaj jest fajna promocja w księgarniach Matras Księgarnie w całym kraju.
Co jakieś 25 min podawane są adresy ksiegarń gdzie można odebrac pakiet książka plus koszulka.
wystarczy śledzić na fejsie i kto pierwszy ten lepszy
https://www.facebook.com/EndgamePolska/timeline
Ja juz swoja książke i koszylkę odebrałam :)
lubię

Post autor: lubię »

Jeśli film będzie taki jak pierwszy to Boże uchowaj :roll: Próbowałyśmy z koleżanką obejrzeć chociaż tak dla beki, ale sie nie da sie...
Wiedźmina czytałam po kawałku, jak wychodził kolejny tom, w międzyczasie zapychając dziury czymkolwiek - fajne to było, jak rozciągnięte w czasie oglądanie ulubionego serialu :) I ta adrenalina - dorwać książkę przed matką :lol: Zaraz po "Wieży Jaskółki" przeczytałam wszystko hurtem, od początku. Warto było, miło wspominam, ale w ogóle mnie nie ciągnie z powrotem. Może trochę się boję porysowania wspomnień :think: Tak czy inaczej, Agmeszko - dobry pomysł przejechać całą serię za jednym zamachem, Dropsio - jesteś dokładnie w tym wieku, żeby potem dobrze Wiedźmina pamiętać ;)
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Ej, film nie był zły. Nastawiłem się na tanią rozrywkę filmu klasy C i się nie zawiodłem.
Podpis usunięty przez administratora.
lubię

A ja owszem, myślałam, że się pośmiejemy (Jaskier -Zamachowski :laugh: itd., plastikowe jaszczurki, ruiny w roli zamków w czasach świetności i takie tam), ale film był nudny i bezbarwny jak rozgotowany makaron, nawet nabijać się człowiekowi odechciewało. Porównaj z np. "Martwicą mózgu". Jednak nawet w taniej rozrywce filmu klasy C jest jakość i jakoś...
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Martwica Mózgu to klasyk nad klasyki. Klasa B! Z nią może równać się, np... Maglownica :D
Podpis usunięty przez administratora.
lubię

Jest jeszcze takie coś o psychopatycznej oponie ze zdolnościami paranormalnymi, ale tego nie widziałam...
katiusza

Post autor: katiusza »

Dropsio jak chcesz przepaść z kretesem na kilka miesięcy to bierz się za książki Canavan. Ja uwielbiam każdą jedną bez wyjątku, ale niestety jak tylko zaczynałam czytać to oderwać się nie szło :)
Asia909

Post autor: Asia909 »

Czytal ktos tu Papierowe miasta? :)
Jak nie to bardzo polecam, juz za 17 dni ruszaja zdjecia do filmu :love: Nie moge sie doczekac ekranizacji!
Wolalabym zeby ekranizowali Szukajac Alaski, bo to mocniejsza ksiazka, ale moga byc takze Papierowe miasta :p
Agmeszka

Asia909 pisze:Czytal ktos tu Papierowe miasta? :)
Jak nie to bardzo polecam, juz za 17 dni ruszaja zdjecia do filmu :love: Nie moge sie doczekac ekranizacji!
Wolalabym zeby ekranizowali Szukajac Alaski, bo to mocniejsza ksiazka, ale moga byc takze Papierowe miasta :p
Nie czytałam ale widziałam, że ma dosyć dobre oceny ta książka.
Będzie kolejna w kolejce tych do przeczytania. Kolejka wciąż rośnie a czasu mało :(

Dzisiaj skończyłam czytać Syndrom Pinokia Davida Zemana dobry thriller polityczny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”