Lilith88 pisze:Dorotezka Twoje pipki mają istny raj na ziemi ale po co im ta bułka?
dzięki Lilith

nie bułka tylko chlebek.. a raczej pięteczka i rzadko ale bywała i bywać będzie..
ale.. jak pisze joanna, choć to jej wątek i się porządzę, ja też się cieszę, że o żywieniu piszemy w swoich wątkach. Naprawdę wiele można się nauczyć. Po prostu wystarczy, że się to pisze bez "wymądrzania się", czy wstawiania emotek w stylu "

" bo któraś z nas napisała inaczej.. Czyli wystarczy szacunek do drugiej osoby.
No płatki są tuczące a widzisz Asita, ja nie mogę z nich zrezygnować mimo iż reszta paskud podżera Pigi. Ona je tylko to i ratunkowe.. Póki co waga reszty jest w normie więc nie będę z tego rezygnowała, bo na pewno ucierpi na tym Pigi a oddzielanie jej od reszty przyniesie na pewno gorszy skutek dla jej zdrowia niż dla reszty parę płatków dziennie.
Piasecki ostatnio mówił mi, że odpowiednimi karmami są tylko te totalnie jednorodne i z zawartością włókna min 20% czyli np CC.. CN nie jest idealną karmą, ale wiele z nas będzie dalej dawała
(nie wiem po co były te emotki przy tamtych wypowiedziach). Ja sama czasami sypnę, ale już nie kupuję dużej paczki, tylko najmniejszą i dostają okazjonalnie, coś jak fast food dla nas, a niech coś mają z tego życia. Tak samo traktuję piętkę którą sobie skrobią. Jedna na miesiąc czy dwa im krzywdy nie zrobi a mają odmianę dla gryzaków których czasami nie chcą ruszyć.
Mówisz, że 3/4 chomika na pewno jest ok