Jolka, na ścieranie. One i tak tylko go trą zębiszczami. Gryzoniowy wet moim zdaniem wiedzę swoją ma. A gryzaki się moim nudzą i czasami leżą nie ruszone.
Także dawać nadal będę.
Wg innego gryzoniowatego weta nawet CN jest niezdrowa.. a ile z nas to daje świnkom?
Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Re: Bunia, Majka i Blanka
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Niech doktor się dokształci
Ze strony SPŚM, pisane w konsultacji z polecanymi przez nas wetami (głównie przy konsulatacji z dr Kasią Kacprzak-Kamińską)

edit: Generalnie nawet potarcie zębiszczami nic nie daje, bo zanim świnia potrze ten chleb, to on już się rozmięknie

edit: Generalnie nawet potarcie zębiszczami nic nie daje, bo zanim świnia potrze ten chleb, to on już się rozmięknie

- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
dortezka pisze:Jolka, na ścieranie. One i tak tylko go trą zębiszczami. Gryzoniowy wet moim zdaniem wiedzę swoją ma. A gryzaki się moim nudzą i czasami leżą nie ruszone.
Także dawać nadal będę.
Wg innego gryzoniowatego weta nawet CN jest niezdrowa.. a ile z nas to daje świnkom?
dortezka sianko, trovet,pędy jabłoni i inne - nie chleb- wet który zalecił jajko śwince ma praktykę ponad 20 lat i wyleczył wiele świnek- niestety tj pisze Jack Daniels powinien się dokształcić.
CN niezdrowa??

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- dortezka
- Kontakt:
No i? Mam swoich dwóch gryzoniowych i inne opinie mi nie potrzebne.
JD naprawdę Twoja wiedza akurat nie robi na mnie wrażenia.
A z ciekawości czystej, dr robiła badania na ten temat? Bo chyba ze śliniącą się świnką. Moje pocierają zębiszczami i trą na "bułkę tartą" która jest sucha.. więc skąd to miękkie od śliny?
Poza tym, co wet to opinia. Sami możecie osądzać czyjąś wiedzę jak skończycie weterynarię..
JD naprawdę Twoja wiedza akurat nie robi na mnie wrażenia.
A z ciekawości czystej, dr robiła badania na ten temat? Bo chyba ze śliniącą się świnką. Moje pocierają zębiszczami i trą na "bułkę tartą" która jest sucha.. więc skąd to miękkie od śliny?

Poza tym, co wet to opinia. Sami możecie osądzać czyjąś wiedzę jak skończycie weterynarię..
Wątek moich Pipulek: 

- Jack Daniel's
- Kontakt:
To na szczęście nie moja wiedza. Za dwa lata będę technikiem weterynarii, to będę osądzał. Póki co ufam sprawdzonym lekarzom.dortezka pisze: JD naprawdę Twoja wiedza akurat nie robi na mnie wrażenia.
Co do badań (naprawdę nie mam czasu i siły się kłócić). Nawet jeśli ścierają bułkę, to potem ją połykają. I w sumei szkodzą sobie jeszcze bardziej. Na SGGW chyba robiono badania, trzebaby poszukać.
- dortezka
- Kontakt:
to ja wtedy będę się liczyła z tym co i o kim piszesz.Jack Daniel's pisze: Za dwa lata będę technikiem weterynarii, to będę osądzał

i miałam prośka który żył 9,5 roku a chleba wtedy miał pod dostatkiem..
z mojej strony to tyle zaśmiecania wątku joanny..
co u dziewczyn?

Wątek moich Pipulek: 

- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Borys:
Anetta owinęła mnie sobie wokół palca? Zdziwię cię może ale nawet jej nie znam ani nie pałam sympatią - po prostu nie lubię tego rodzaju wypowiadania się wobec innych ludzi i skomentowałam to jako osoba postronna.
Nie rozumiem tylko dlaczego w konflikcie między dwoma osobami inwektywą oberwałam ja bo - jako żywo, nie pamiętam żebym rzucała jakimikolwiek inwektywami w twoim kierunku.
Proponujesz mi wojnę? Nie dziękuję, nie skorzystam. Bardzo proszę o to żebyś więcej nie zaglądał na mój wątek bo od tej pory będę cię po prostu ignorować. Zabierz swoją agresję słowną i odejdź sobie z nią gdziekolwiek. Nie zamierzam się wdawać w dalsze dyskusje. A takie "uprzejme" przeprosiny to wiesz...
Do tej pory jeżeli ktoś się skarżył na twój mówiąc oględnie brak taktu broniłam cię mówiąc że co prawda rzeczywiście forma wypowiedzi niespecjalna ale wiedza ogromna i często przydatna. Są jednak jakieś granice.
Anetta owinęła mnie sobie wokół palca? Zdziwię cię może ale nawet jej nie znam ani nie pałam sympatią - po prostu nie lubię tego rodzaju wypowiadania się wobec innych ludzi i skomentowałam to jako osoba postronna.
Nie rozumiem tylko dlaczego w konflikcie między dwoma osobami inwektywą oberwałam ja bo - jako żywo, nie pamiętam żebym rzucała jakimikolwiek inwektywami w twoim kierunku.
Proponujesz mi wojnę? Nie dziękuję, nie skorzystam. Bardzo proszę o to żebyś więcej nie zaglądał na mój wątek bo od tej pory będę cię po prostu ignorować. Zabierz swoją agresję słowną i odejdź sobie z nią gdziekolwiek. Nie zamierzam się wdawać w dalsze dyskusje. A takie "uprzejme" przeprosiny to wiesz...
Do tej pory jeżeli ktoś się skarżył na twój mówiąc oględnie brak taktu broniłam cię mówiąc że co prawda rzeczywiście forma wypowiedzi niespecjalna ale wiedza ogromna i często przydatna. Są jednak jakieś granice.
- Jack Daniel's
- Kontakt:
Owszem, napisałem co napisałem. Dziś rano napisałem, że przepraszam za moje słowa i że pisałem pod wpływem emocji i chwili. Niestety, moderatorzy już całą rozmowę usunęli, więc dowodów na to nie mam.
Co do wypowiadania się jako osoba postronna... pół roku ponad jej się nie czepiałem, a wiem że ona się czepiała mnie. Jeżeli to jest sprawiedliwe wg ciebie to ok
Niech i tak będzie. Ale to, co zrobiła przedwczoraj w grupie Świnkowe to i owo przelało czarę goryczy.
Zakończmy już temat, bo nie ma sensu go ciągnąć dłużej. Anetta wie, że ma przestać mnie obgadywać. Mogłaby jeszcze przestać inne osoby obrażać w prywatnych wiadomościach i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie
Co do wypowiadania się jako osoba postronna... pół roku ponad jej się nie czepiałem, a wiem że ona się czepiała mnie. Jeżeli to jest sprawiedliwe wg ciebie to ok

Zakończmy już temat, bo nie ma sensu go ciągnąć dłużej. Anetta wie, że ma przestać mnie obgadywać. Mogłaby jeszcze przestać inne osoby obrażać w prywatnych wiadomościach i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie

- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Dorotezka Twoje pipki mają istny raj na ziemi ale po co im ta bułka? Nawet jeśli nie rozmięka to i tak jest nie zdrowa.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Jak dobrze, że nie mam konta na fb...tyle nerwów mnie omija.
No ja też mam opinię 1 weta, że CN jest niezdrowa, i wszystkie tego typu. Ten weterynarz polecił mi tylko 3 karmy: JR Farm Grainless, Beaphar Nature i VL Crispy Pellet. Niestety żadnej z tych karm moje świnie nie ruszają... Moja wetka jednak daje swoim świniom VL CC i mówi, że skoro moje ją jedzą, to ok., bo coś muszą jeść (poza świerzynkami oczywiście). Ale też mam opinię, że płatki owsiane nie są wskazane. Wetka miała pacjenta, który był karmiony płatkami i miał duże zaburzenia metabolizmu, aż mu w zęby poszło, w sensie strasznie słabe i ciemne się zrobiły. Po odstawieniu nie wrócił idealny stan, ale zmiany się zahamowały. Płatki właśnie zapychają i świniak jest szybko najedzony i nie chce jeść innych wartościowych rzeczy. Ja dawałam ok 1 łyżkę dziennie na świnię, ale wetka powiedziała, że to za dużo. Od tej pory będę płatki traktować jak jabłko - raz w tygodniu mała łyżeczka.
No ja też mam opinię 1 weta, że CN jest niezdrowa, i wszystkie tego typu. Ten weterynarz polecił mi tylko 3 karmy: JR Farm Grainless, Beaphar Nature i VL Crispy Pellet. Niestety żadnej z tych karm moje świnie nie ruszają... Moja wetka jednak daje swoim świniom VL CC i mówi, że skoro moje ją jedzą, to ok., bo coś muszą jeść (poza świerzynkami oczywiście). Ale też mam opinię, że płatki owsiane nie są wskazane. Wetka miała pacjenta, który był karmiony płatkami i miał duże zaburzenia metabolizmu, aż mu w zęby poszło, w sensie strasznie słabe i ciemne się zrobiły. Po odstawieniu nie wrócił idealny stan, ale zmiany się zahamowały. Płatki właśnie zapychają i świniak jest szybko najedzony i nie chce jeść innych wartościowych rzeczy. Ja dawałam ok 1 łyżkę dziennie na świnię, ale wetka powiedziała, że to za dużo. Od tej pory będę płatki traktować jak jabłko - raz w tygodniu mała łyżeczka.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami