✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: ✰Wojownicy: Geronimo, Tasman, Onyx, Wiewiórek i..?✰

Post autor: Lilith88 »

Ojj nie sądzę, Czarny ma swoje zrywy i sobie czasem nawet popcorny po uskutecznia ale bardzo nisko przy podłodze ;) Swoją drogą jak to jest, że z wanny wyskoczyć potrafi skubaniec a jak z radości podskakuje to ledwo, ledwo daje rade dupkę od podłogi oderwać :lol: A Wiewiórek to tak jak sama stwierdziłaś u siebie w wątku istne ADHD :D Jakby kałczuki od Marty_K nie były przeciwnej płci to już dawno bym do siebie zaprosiła, bo to co one wyprawiają to istny kosmos i pasowały by z Wiewiórkiem do siebie tylko czy by mi domu nie rozniosła taka trójka :lol:

Tasiek dziś mnie nie odstępuje na krok nie wiem co mu się stało.. Tupta za mną praktycznie po całym mieszkaniu i muszę go wyganiać, bo tylko salon się nadaje na wybiegi, reszta mieszkania nie jest zabezpieczona odpowiednio.

Zrobiłam dziś podsumowanie zakupów świnkowych. Jedyną słuszną karmą według moich świnek jest CC, ewentualnie mogą poskubać Brit i Trovet ale niezbyt chętnie, pozostałe karmy są niejadalne i prędzej padną z głodu niż ruszą te świństwa a CC jak ostatnio dłuższy czas nie dostawali i wczoraj otworzyłam paczkę to teraz nie mogę nadążyć z dosypywaniem do miski..
Zioła z JR Farm wypróbowałam prawie wszystkie, największy szał jest na Grainless Herbs Świnka Morska (to jest niby karma ale taka z samych "trawek"), następnie Polne Zioła, dużym zainteresowaniem cieszyły się też Liście Jagód i Sałatka z Topinamburem. Jeśli chodzi o jedno składnikowe ziółka to wygrywa firma TIVO, Babka Szerokolistna jest uwielbiana a Babka Lancetowata tylko z tej firmy w ogóle jedzona, Skrzyp tylko z TIVO próbowałam i też ładnie jedzą, przede wszystkim wszystko z tej firmy ma ładne całe liście, zero pyłu a świnki wiadomo zawsze wybiorą największe kawałki ziółek a resztę zostawią więc to duży plus, kolejnym plusem jest cena, bo z tego co zauważyłam zioła TIVO są najtańsze.
Żadne moje świnkowe zakupy nie mogą się obyć bez dwóch przysmaków VL Crock Complete Herbs i Vitakraft McGreen Lucerna, jakbym nie kupiła świniakom tych pierwszych ciach to by mnie wyrzucili z domu chyba a za brak pałeczek lucernowych byłby ogromny foch! Co do Crocków to próbowałam jeszcze marchewkowe ale to już nie to samo, Tasman zachowuje się jak uzależniony od tych ziołowych i jak daje mu marchewkowe cicho ma focha, pozostali panowie zjedzą marchewkowe ale już nie tak chętnie, jedynie Geronimo nie rusza ani jednych ani drugich za to wciąga ekspresowo pałeczki lucernowe :)

Tak chciałam tylko dodać na koniec, że świnie zaczynają mi opanowywać mieszkanie, pomijając to, że są w każdym pokoju to zaraz będą miały więcej mebli ode mnie na swoje rzeczy..
katiusha

Post autor: katiusha »

Ja się pogubiłamObrazek Ale rozrysuję to sobie :lol:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

katiusha pisze:Ja się pogubiłamObrazek Ale rozrysuję to sobie :lol:
Ale w świnkach czy ziołach :lol:
katiusha

W obu przypadkach :levitation:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Zaczynam się bać, że coś jest ze mną nie tak skoro nikt mnie nie rozumie.. :?
katiusha

Nieeee :buzki: To ja tak wpadłam po nieobecności i nie nadążam :glowawmur:
koni

Post autor: koni »

wiesz...nie wszyscy zamawiają tyle ziół ;) bo chyba tylko z ziółkami można to pojąć :lol:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Kati nie tylko Ty mnie nie rozumiesz dzisiaj :lol:

Koni fakt ostatnie moje dwa zamówienie były tak ogromne (większość zioła właśnie), że Darek na mnie patrzył z politowaniem, bo zasypałam wszystko ziołami i w dodatku nie podobał mu się rachunek.. Szkoda tylko, że świniaki nie doceniają i Tasiek choć trochę milszy w zamian nie jest :glowawmur:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Lilith88 pisze:Zaczynam się bać, że coś jest ze mną nie tak skoro nikt mnie nie rozumie.. :?
Ja ciebie rozumiem :pocieszacz:
Mam propozycję imienia: Heban :szczerbaty:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Dzima pisze:
Lilith88 pisze:Zaczynam się bać, że coś jest ze mną nie tak skoro nikt mnie nie rozumie.. :?
Ja ciebie rozumiem :pocieszacz:
Mam propozycję imienia: Heban :szczerbaty:
Co ja bym bez Ciebie zrobiła Dzimuś :buzki: Imię powiem Ci, że mi się podoba, wezmę je pod uwagę :D Zastanawiałam się też dziś nad którymś z imion żółwi ninja Leonardo, Michael Angelo, Donatello lub Raphael. Ogólnie szukam natchnienia cały czas.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”