Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Re: Bunia, Majka i Blanka - Bonkers znowu...

Post autor: joanna ch »

Dostaje omeprazol, ulgastran, antybiotyk w zastrzyku i psi probiotyk - jak na razie wszystko jest już dobrze :) Chce jeść choć za dużo jej nie daję, chodzi i szuka jakichś zagubionych chrupków po kątach... :102: Wczoraj i dziś na gerberku, jutro gotuję kaczkę specjalnie dla niej kupioną i będę miksować z chrupkami.

Podsumowując, choroba Bonkersa kosztowała nas dotąd 1800 :mrgreen: A do końca tygodnia przekroczymy 2 tysiaki :mrgreen:

Przytulam :102:
katiusha

Post autor: katiusha »

To psinę choroba wzięła :( .Trzeba przyznać, że rachunki za leczenie zwierzaków potrafią być kosmiczne :evil: Nie wyobrażam sobie rozpaczy np.osób starszych z bardzo ograniczonymi środkami finansowymi, które mają ukochanego futrzastego przyjaciela i on zachoruje...
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Nooo... i nie każdy też chce tyle wydać na pupila... Przy nas w nocy w klinice jak ratowali Bonkersa był jakiś kot, nie wiem, po jakimś wypadku czy coś, wetka powiedziała właścicielce że operacja będzie kosztować 2 tysiące to tylko prychnęła i powiedziała że mowy nie ma... :(
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Eh... Ja nie wiem czy miałabym skąd wziąć tyle pieniędzy... Chociaż myślę, że coś bym wymyśliła nawet gdybym się miała na rok czy dwa zadłuzyć
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ja też...po prostu wjeżdżam na debet i płacę... Na Żurka mi poszło w jednym msc ok 600zł i nie żałuję ani złotówki. Wydałabym więcej, ale cieszę się że nie musiałam, bo to oznacza, że już potem było dobrze :)
A dziady jedne, co to na ratowanie zwierzaka żałują a sobie flaszkę albo nowe buciki kupią to niech spadają na cyce... :angry:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

No niestety sa tacy ludzie i jest ich sporo :(
Z nas się w lecznicy "miłośnicy zwierząt" śmiali jak słyszeli ze chomika chcemy leczyć i ratować...
Ehhh...
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

No, moim rodzicom lekko szczęka opadła jak się dowiedzieli że na operację i leczenie chomika wydałam 700 złotych :102: Teraz po prostu zatajam takie rzeczy :102:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

A zauwazcie, ze weci w Polsce stale sa stosunkowo tani. Z drugiej strony rodzice lapia sie za glowy, a powinni sie tylko cieszyc, ze dziecko dobrze wychowali :-) Zdrowka dl Bonkersa !
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

A dziękuję :102: Bonkers zdrów i wesół :102:
Przed chwilą obszczekała i obskakała kuriera, co za pies... Póki drzwi są zamknięte to szczeka a jak się otworzy to biegnie się podlizać i cieszy ogromnie ze spotkania. Nie dojdziesz...
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

joanna ch pisze:A dziękuję :102: Bonkers zdrów i wesół :102:
Przed chwilą obszczekała i obskakała kuriera, co za pies... Póki drzwi są zamknięte to szczeka a jak się otworzy to biegnie się podlizać i cieszy ogromnie ze spotkania. Nie dojdziesz...
Szajba robiła dokładnie to samo. Zły i groźny pies, dopóki jesteś poza jego terenem :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”