Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Dropsio

Re: Dropś - fotogeniczny pan proś i... Małe Białe Coś?

Post autor: Dropsio »

Z olbrzymią przykrością to piszę... Ale Dropsowi odwaliło :cry: Nie dawał Cosiowi spokoju, zaczął rzucać się na niego z zębami... Przy rozdzielaniu nie miałam czasu na złapanie czegokolwiek, więc (na szczęście) oberwałam ja. Lekko rozciął mi skórę, więc myślę że gdyby trafił w cośkowe uszko.... :? No, raczej nie było by fajnie. Także krew się nie polała, ale było blisko i wolę nie ryzykować.
Siedzą teraz odzielnie, podzieliłam klatkę na pół. Szukają się cały czas, piszczą, Drops zjada kuwetę... Bardzo chcą być razem (jeszcze wczoraj, w ogrodzie (na pierwszym spacerze Cośka) pilnowali się non stop, jak na początku Dropsa puściłam luzem a Cośka do klatki, to Dropsik podnosił klatkę zębami żeby Cosiek mógł wyjść do niego....), ale po minucie Drops lata za małym i gryzie go w tyłek, mały próbuje się delikatnie a Dropsa to denerwuje i próbuje go zjeść :sadness:
Poczekam chyba do weekendu, wtedy będę próbować ich znów łączyć....
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

No to się porobiło :(
Nie dobrze że Dropsio tak reaguje na Cośka :(

Oby druga próba łączenia przebiegła pomyślnie :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Dropsio! Co ty wyprawiasz? Cosiek jest taki sympatyczny.... Oby się udało w weekend.... :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Dropsio

Już hierarchia ustalona od nowa (i znów nie wiem, kto rządzi :lol: ), chłopaki przeszczęśliwi biegają razem. Klatka znów wygląda marnie, ale trudno, ważne że znów są razem. Mam nadzieję, że już tak pozostanie :roll:

A tak z życia świnkomaniaka... Idę sobie dzisiaj przez miasto, ręce w kieszeniach, nagle czuję że coś mi po kieszeni lata. Obmacuję - chyba tic tac, ale jakoś duży... Wyjmuję, a tak bob :szczerbaty: Pewnie nigdy się nie dowiem skąd się tam wziął :laugh:
Rozalia&Jadźwig

Post autor: Rozalia&Jadźwig »

Trzymam kciuki za Dropsia i Cosia :fingerscrossed: Oby tak dalej ;) A co do znajdowania bobów w różnych dziwnych miejscach, cóż... po prostu trzeba przywyknąć, ja ostatnio miałam w świeżo założonej skarpetce :szczerbaty:
boe22

Post autor: boe22 »

Dropsio pisze:
A tak z życia świnkomaniaka... Idę sobie dzisiaj przez miasto, ręce w kieszeniach, nagle czuję że coś mi po kieszeni lata. Obmacuję - chyba tic tac, ale jakoś duży... Wyjmuję, a tak bob :szczerbaty: Pewnie nigdy się nie dowiem skąd się tam wziął :laugh:
Ja to mam zwykle w kieszeniach siano.....jakim sposobem tam włazi- tego nie wie nikt! :szczerbaty:

Ostatnio poszłam do pracy z sianem we włosach- różne domysły powstały....
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Co za ulga, że się dogadali :tired: I niech tak już zostanie :fingerscrossed:

Ja to się zawsze zastanawiam kiedy w bucie znajdę boba, bo się mi chłopaki zaczęli wypuszczać na całe mieszkanie ostatnio. Dopiero będzie wstyd, pójdę do kogoś w gości a tam bobek wsmarowany w skarpetkę :ups:
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Będzie: Lilith wdepła w boba... :lol: :lol:
Moja mama mi powiedziała, że raz przy sprzątaniu znalazła boba na kartonowym tunelu, tunel ma ok 25cm wysokości....może któryś go sobie tam schował na potem.... :think:
Cieszę się, że chłopaki już lepiej się dogadują, oby jak najdłużej :102:
Dropsio

No i jak sie sypie, to wszystko... U Dropsa znalazlam jakiegos guzka. Jest maly, troche wiekszy niz kulka do pistoletow zabawkowych, i tak dobrze ze go wyczulam teraz. Jest umiejscowiony kolo nozki, tam gdzie nie lubi zeby go drapac. Znalazlam go wychodzac z domu, jak wroce to dokladnie obejrze i wymacam, wydaje mi sie zerusza sie razem ze skora, ale moze mi sie wydaje. Moge kombinowac jutro i wziac go do Wroclawia bo jedziemy akurat, albo do Legnicy, tez podobno dobra lecznica. Ale do Wro chyba lepiej mimo ze droga dluzsza. Ehhh... :cry:
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Kurcze, nie strasz nas tu Drops...może to tylko kaszak...może to nic... :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”