☣COOL SEXTET☣ czyli ☢G.K.N.A.B.P SQUAD☢

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: COOL QUARTET czyli K.N.A.P SQUAD :D

Post autor: Asita »

:rotfl:

Ja na początku chciałam być uporządkowana i układałam jedzonko i resztę ładnie. Teraz, jako że kupuje w ilościach hurtowych, to siano podsusza się w wielkim kartonie (przekładanym po trochu potem do małego kartonika, żeby było wygodniej zapodawać), trociny wietrzą się w piwnicy, na żarcie i suszki są kolejne 3 kartony... W lodówce jest 1 półka tylko dla świń. To oczywiście wszystko się dzieje u mojej mamy w domu... :szczerbaty:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Diego żółwik i sumo Kasia.. co Wy macie za świnki :rotfl:

u mnie takie gibnięcia na plecki swego czasu zaliczała Fretka.. Póki była z Pigi to przyzwyczajona była do 1) jest tylko jedna morda konkurencyjna do jedzenia, 2) po co się wysilać jak wysila się Pigi - i zawsze stała grzecznie i czekała nie piszcząc..

Jak pojawiła się reszta, no to musiała sama zacząć walczyć o pożywienie, bo jak wiadomo ja, zła pańcia daję tyle co kot napłakał, na jedną świnkę nie starczy :glowawmur: a że nie będzie piszczeć jak reszta hołoty to zaczęła na dwóch łapkach się wyciągać.. Na początku się strasznie chwiała, co często kończyło się właśnie lądowaniem na pleckach :szczerbaty:
Asita pisze: W lodówce jest 1 półka tylko dla świń. To oczywiście wszystko się dzieje u mojej mamy w domu..
jedna półka.. u mnie świnie opanowały większą część lodówki.. w sumie, to nasza jest tylko margaryna do smarowania i "coś na jutro do kanapki".. reszta to warzywka, zieleninka.. :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Kaoru22
Miejscowość: Kalisz/Toruń
Kontakt:

Post autor: Kaoru22 »

Ach warzywka...

- Mogę marchewkę?
- NIE! To dla świnek!

- O zostało jabłko...
- Nie ruszaj, to dla świnek na rano.

- Gdzie jest seler i natka do rosołu??
- Świnki zjadły.

Teraz sprawy tym bardziej nabrały tempa bo Pucio sam wciąga więcej jedzenia niż moje 3 żaby :102:
Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635

Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu :candle:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Kaoru22 pisze:Ach warzywka...

- Mogę marchewkę?
- NIE! To dla świnek!

- O zostało jabłko...
- Nie ruszaj, to dla świnek na rano.

- Gdzie jest seler i natka do rosołu??
- Świnki zjadły.

Teraz sprawy tym bardziej nabrały tempa bo Pucio sam wciąga więcej jedzenia niż moje 3 żaby :102:
:rotfl: Mam to samo a jak coś zjem to mam wyrzuty sumienia, że świnie okradam :rotfl:
Foggy

Post autor: Foggy »

Karou, dokładnie tak to i u mnie wygląda, podpisuję się dwunastoma łapkami!
Jeszcze ostatnio mamy catering od teściowej z siatką tylko dla świnek :roll:

Ja co mam dla świń to nawet Wam nie powiem, dziewczyny... Szafka jedna, druga, szafa, balkon, pod łóżkiem... :think:
Świnięta opanowały nasze domostwa! :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Kaoru22
Miejscowość: Kalisz/Toruń
Kontakt:

Post autor: Kaoru22 »

My siebie nawzajem doskonale rozumiemy ale moi znajomi np. mają mnie za osobę delikatnie stukniętą ;) W moim mieście świnka morska uchodzi za pod-zwierze, strasznie to smutne ale mentalności tylu ludzi nie da się zmienić od tak. Często słyszę "a bo to tylko świnka/chomik/mysz". No dla mnie nie tylko, dla mnie te stworki to członkowie rodziny :)

Małżeństwo które ma niedaleko nas warzywniak na początku trochę podśmiewało się z naszej świnkowej pasji ale sami podchwycili temat i zawsze dorzucają mi "coś dla puszystych kawalerów". Cała nasza rodzinka uwielbia warzywa od nich, naturalne, piękne, powyginane, pachnące ziemią - zupełnie inne niż idealnie wykrojone marchewki z supermarketu :P Zawsze kiedy widzę tą idealnie prostą marchew mam wizję marchewek rosnących w specjalnych foremkach :? Tak samo te idealne sałaty, równej wielkości buraki...
Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635

Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu :candle:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Tak, też jestem w temacie. Moja szefowa, jak powiedziałam, że mamy świnkę, to pogratulowała mi...smrodu... :evil: Moje miśki pachną!! Dziś wąchałam i to jest jeden z najcudowniejszych zapachów, jakie znam :love: Lubię też zapach serniczka, szarlotki z kremówką, ciasta z kremem orzechowym, biszkoptu z truskawkami i kremówką........ale o czym to ja...aha. Kiedyś pani na warzywniaku, jak się dowiedziała, że dla zwierzów kupuję warzywka, chyba myśląc że koperek i pietruszkę kupowałam dla siebie (a kupowałam dla miśków oczywiście! :102: ) powiedziała, że dla świnek może mi dać gratis takie odpadki...i pokazała mi nadgniły seler naciowy.... :idontknow: I jak tu tłumaczyć ludziom, że to nie trzoda chlewna....tylko delikatne futerka :?:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Może ludzie myślą, że hodujesz trzodę chlewną :)
Jak byłam mała i miałam świnkę morską, moja mama pochwaliła się sąsiadce : "A wie pani, mamy świnkę na balkonie!" Na to uczynna pani zaproponowała, że może przynosić resztki jedzenia - jak świnia, to świnia, je pomyje :).
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Ręce opadają czasami.. Ja byłam w szoku, że moi żyjący na wsi i hodujący kurki i świnki teściowie nie patrzą na mnie jak na wariatkę jak jeszcze mieszkając z mężem u nich przytargaliśmy świniaki i wielką klatkę i chodziłam do kuchni i im marcheweczki obierałam i inne warzywka kroiłam. Teście się tylko przyglądali ale sami podsuwali coś z warzywek dla prosiaczków, tylko babcia męża się zapytała czy to się da później zjeść jak już się utuczy.. a ja nieopatrznie odpowiedziałam, że tam skąd pochodzą są jak królik u nas na mięso hodowane, więc teoretycznie tak (bo oni hodowali króliki i tak mi się skojarzyło, ja bym w życiu królika nie zjadła przecież), po czym się bałam, że mi je porwie i na grilla wrzuci :?

A co do ludzi jeszcze.. załamałam się dziś.. Znajoma na fb wrzuciła zdjęcie swojego królika, z komentarzy wyszło, że chce świnkę kupić królikowi do towarzystwa.. To jej napisałam, że tak się nie robi i dlaczego a ona, że z tym królikiem już świnki mieszkały w jednej klatce i miały się dobrze.. hymm.. królik miał 7 lat a świnek już kilka zdążyło z nim mieszkać? To faktycznie miały się dobrze.. W tle za królikiem było widać klatkę, nie wiem czy to chociaż 80cm było.. Generalnie napisała, że miała dużo świnek i nie będzie się doszkalać, bo wszystko o nich wie.. yhmm.. napisałam, że człowiek uczy się całe życie i że też mi się 10 lat temu wydawało przy pierwszej śwince w moim życiu, że wiem o nich wszystko.. Ale sądzę, że nic nie dotarło i strasznie mi przykro..
katiusha

Post autor: katiusha »

Nie wiem czemu, ale ludzie "niewtajemniczeni" kojarzą świnki przede wszystkim ze smrodem :| Być może to skutek dawnych sposobów trzymania świnek w naprawdę dziwnych aranżacjach ( Np. akwarium wyłożone gazetami... :glowawmur: )A jak takim pokazuję moją czwórkę i klatkę z drybedami i mebelkami to nie mogą uwierzyć w to co widząObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”