Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego
Moderator: pastuszek
Re: Świnkowe życie Pieszczocha i Alvina :)
Powiem krótko. Nie chodzę do cyrku. Jeśli moja pociecha chce zobaczyć zwierza - zoo ewentualnie. Ale takie, które dba o zwierzaki. Zoo ma ponurą historię, ale coraz mniej tam krat, a coraz więcej przyjaznych wybiegów i starania się o gatunki naprawdę zagrożone 

Ja również na spektakl się nie wybieram
Ale ogólnie to chętnych jest sporo z tego co widziałam przechodząc obok...
Jeżeli chodzi o zoo to faktycznie na przestrzeni ostatnich lat sporo się zmienia. W chorzowskim zoo powstawy ładne i przestronne wybiegi dla żyraf i tygrysów, a w tym roku mają oddać do użytku wybieg dla gepardów. Wszystko oczywiście z pieniędzy unii.... Oczywiście, nadal to nie jest ich naturalne środowisko, ale przynajmniej warunki są lepsze
Zabieram się za sprzątanie chłopcom

Jeżeli chodzi o zoo to faktycznie na przestrzeni ostatnich lat sporo się zmienia. W chorzowskim zoo powstawy ładne i przestronne wybiegi dla żyraf i tygrysów, a w tym roku mają oddać do użytku wybieg dla gepardów. Wszystko oczywiście z pieniędzy unii.... Oczywiście, nadal to nie jest ich naturalne środowisko, ale przynajmniej warunki są lepsze

Zabieram się za sprzątanie chłopcom

Wiadomo, naturalnego środowiska się nie zastąpi, mimo wszystko każdy krok naprzód jest ważny...
Kilka lat temu byłam w oliwskim zoo (Gdynia). Co prawda widziałam tam leżące bez życia tygrysy i niedźwiedzie, bez blasku w oku, ale widać, że kroki naprzód są - tak jak mówi katiusha. Zwierzętom żyje się coraz lepiej i bardziej podejmowane są starania związane z przedłużaniem gatunku. A gdybyście widziały tam lamy na ogromnym wybiegu, które wyczuły swoją fanke i do mnie podchodziły

Tak, to prawda byłam we Wrocławskim Zoo pierwszy raz cztery lata temu. Ostatnio wybrałam się tam razem z rodzinką i muszę przyznań, że jest postęp i przynajmniej widać starania. 

Te zacniejsze ogrody zoologiczne przecież całe kampanie, wymiany robią, aby gatunek nie wymarł...Tygrysy to chyba lepiej rokują w ogrodach, niż na wolności, gdzie są mordowane tylko dla futra i afrodyzjaków typu suszony ...interes na potencję dla Chińczyków
Jak ktoś może wierzyć w takie bzdury!!!!???

Jak ktoś może wierzyć w takie bzdury!!!!???
Co do tygrysów to fakt... W chorzowskim czy tam śląskim zoo jest taka tablica o ilości żyjących na wolności tygrysów i te dane są zatrważające.... A wracając do wybiegu, to ten ich nowy nie ma nic wspólnego z klatką i to jest fajne 
Za 2 dni wyjeżdżam, muszę się jeszcze maluchami nacieszyć

Za 2 dni wyjeżdżam, muszę się jeszcze maluchami nacieszyć

Będę miała miły prezent po powrocie, chyba, że przy odrobinie szczęścia minę się z listonoszem we wtorek
ale zdjęcia chętnie zobaczę