Gucio [*], Stefan [*] & Dyzio [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ANYA

Re: Gucio & Stefan

Post autor: ANYA »

Martuś to już było totalne zaniedbanie i głupota. A jaka jest różnica między kaszakiem a tluszczakiem czy ropniem? W pon umowie się z alfem do weta. Chociaż jego gulka nie jest jakaś wielka i juz wiem ze nie rośnie bo trochę go przetrzymalam. Tez go nie boli.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Kaszak składa z torebki pod skórą, która jest wypełniona wydzieliną podobną do kaszy (stąd nazwa). Robi się samoistnie - jeśli u danego osobnika raz zrobił się kaszak to po jakimś czasie może (ale nie musi) zrobić się kolejny. Ropień przeważnie robi się przez jakieś zakłucie, ugryzienie itd. Bakterie dostają się pod skórę i zbiera się tam ropa. Tłuszczak to zmiana nowotworowa (przeważnie nie złośliwa i nie dająca przerzutów).
Obrazek
ANYA

Post autor: ANYA »

Dzięki martuś :buzki:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

martuś pisze:Kaszak składa z torebki pod skórą, która jest wypełniona wydzieliną podobną do kaszy (stąd nazwa). Robi się samoistnie - jeśli u danego osobnika raz zrobił się kaszak to po jakimś czasie może (ale nie musi) zrobić się kolejny
Nam coś wet mówił o tym, że tworzy się to w obrębie mieszka włosowego. Stąd, żeby się tego pozbyć to trzeba po prostu wyciąć to z tym "uszkodzonym" mieszkiem.

A nie jest też tak, że kaszaka od innych można odróżnić tym, że "rusza" się ze skórą?
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
pastuszek
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Sio mi z tymi choróbstwami, a kysz, kysz... ;)

Była impreza zapoznawcza :102:
Ponieważ się nie tłuką jakoś wybitnie to będę je chciała wsadzić do jednej zagródki i zobaczyć jak się sytuacja na dłuższą metę będzie rozwijać.
Dyziek zostawiony trochę sam sobie, ale chyba lepsze takie dla niego dt niż jakby miał dalej sam siedzieć i się nudzić - tak chociaż kogoś pogoni, ktoś pogoni go :lol: A jak się skumplują i nie będą sobie z tyłka futra wyrywać to kto wie... :szczerbaty:

Sponsorem imprezy była Szynszu - najlepszy świński catering w mieście :buzki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
boe22

Post autor: boe22 »

Mniaaaam!
Moje chłopy już jadą! :lol:
Awatar użytkownika
pastuszek
Kontakt:

Dawaj, dawaj na Wrocław, bo moje już ledwo dyszą a jeszcze pełna reklamówka zieleniny :szczerbaty:
boe22

Post autor: boe22 »

Myślę, że obecna 8 dałaby radę!
Kobieto- ile oni jedzą, ile oni sikają, ile oni bobczą!
Muszę zatrudnić pomocnika!
Awatar użytkownika
pastuszek
Kontakt:

No po przejściu ósemki to by zaraz nic nie było - takie małe odkurzacza, żaden okruch by się nie uchował :lol:
Awatar użytkownika
ognista koza
Miejscowość: Poznań/Łódź
Kontakt:

Post autor: ognista koza »

Uch po co właziłam w Twój wątek Pastuszku :glowawmur: cudny chłopak do adopcji we Wrocławiu a ja bez perspektyw..... :angry:
Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury

Pociąg do moich chłopców
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”