Balbinka [*]- DS, Sprite-DS [W-wa])
Moderator: silje
- Monalisa
- Miejscowość: Poznań
- Kontakt:
Re: Balbinka - rezerwacja, Sprite-DS [W-wa])
I jak tam to oczko?
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Ma przymknięte, ropieje trochę. Niestety dr Toborek nie było. Wprawdzie widziałam się z nią wieczorem, ale to przy okazji podrzucenia jej 20-stu świnek z interwencji. Będę tam w poniedziałek rano, ale tu potrzebna jest dr Oliwia - okulistka, a nie wiem, gdzie w poniedziałek przyjmuje. Muszę to sprawdzić dopiero.
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
-
- Kontakt:
No niestety, do okulisty najbliższy termin to środa 12.30
Byłam z nią dzisiaj w Kajmanie u dr Toborek. Balbina waży 770 g, schudła, niby je, ale waga w dół poszła
Dostała antybiotyk Baytril, na razie do środy, potem zobaczymy co dr Oliwia powie. Dostała też jakieś krople do oczu i Loxicom.
Ma opuchnięte pod okiem, nie jest to od siana, tylko musiała ją Lolita tak załatwić
Byłam z nią dzisiaj w Kajmanie u dr Toborek. Balbina waży 770 g, schudła, niby je, ale waga w dół poszła

Dostała antybiotyk Baytril, na razie do środy, potem zobaczymy co dr Oliwia powie. Dostała też jakieś krople do oczu i Loxicom.
Ma opuchnięte pod okiem, nie jest to od siana, tylko musiała ją Lolita tak załatwić

- Monalisa
- Kontakt:
Ojoj. Ale czemu schudła? A może ze stresu?
A żeby sprawdzili?
To czekamy co dalej. Oby doszła do siebie szybko

A żeby sprawdzili?
To czekamy co dalej. Oby doszła do siebie szybko

-------------
-------------
-
- Kontakt:
Zęby sprawdzone, są OK.
- Monalisa
- Kontakt:
No to dobrze.Beatrycze pisze:Zęby sprawdzone, są OK.
A może (jeśli jest opcja) ją na razie osobno dać?
-------------
-------------
-
- Kontakt:
Opis dzisiejszej wizyty u dr Oliwii Łobaczewskiej:
Poprawa po zastosowanym leczeniu przez dr Toborek.
W badaniu deformacja z obrzękiem tkanek miękkich okolicy kąta przyśrodkowego. Przy ucisku z punktu łzowego wypływa wydzielina ropna z krwią. W teście fluoresceinowym brak uchwytnych zmian. Zapalenie rogówki w oku lewym z waskularyzacją - prawdopodobnie tła mechanicznego. IOP w oku lewym 22 mmHg, IOP w oku prawym 22 mmHg. Zaćma niedojrzała w obu oczach do obserwacji.
Zalecenia:
FLOXAL w kroplach 4 x dz. po 1 kropli do obu oczu przez 2-3 tygodnie. 10 minut przerwy.
VIDISIC fluid 2 x dz. po 1 kropli do obu oczu.
Ogólnie kontynuacja Baytrilu w osłonie probiotyku.
Przy braku poprawy RTG czaszki ze szczególnym uwzględnieniem proj. stomatologicznych.
Jeszcze raz dr Toborek obejrzała zęby i nic złego tam się nie dzieje. Także leczenie trochę potrwa. Ale nie wiem czy do przyjazdu Nejvii wykuruje się Balbinka.
Poprawa po zastosowanym leczeniu przez dr Toborek.
W badaniu deformacja z obrzękiem tkanek miękkich okolicy kąta przyśrodkowego. Przy ucisku z punktu łzowego wypływa wydzielina ropna z krwią. W teście fluoresceinowym brak uchwytnych zmian. Zapalenie rogówki w oku lewym z waskularyzacją - prawdopodobnie tła mechanicznego. IOP w oku lewym 22 mmHg, IOP w oku prawym 22 mmHg. Zaćma niedojrzała w obu oczach do obserwacji.
Zalecenia:
FLOXAL w kroplach 4 x dz. po 1 kropli do obu oczu przez 2-3 tygodnie. 10 minut przerwy.
VIDISIC fluid 2 x dz. po 1 kropli do obu oczu.
Ogólnie kontynuacja Baytrilu w osłonie probiotyku.
Przy braku poprawy RTG czaszki ze szczególnym uwzględnieniem proj. stomatologicznych.
Jeszcze raz dr Toborek obejrzała zęby i nic złego tam się nie dzieje. Także leczenie trochę potrwa. Ale nie wiem czy do przyjazdu Nejvii wykuruje się Balbinka.
-
- Kontakt:
Balbinka-adopcja wstrzymana do wyleczenia, Sprite-DS [W-wa])
Ponieważ Monalisa dostała od Nejvii świnkę Blankę na DT z przejęciem później na DS, a Blanka jest w ciąży i być może urodzi córkę, to myślę, że Monalisa szybciej jako trzecią świnkę zaadoptuje sobie maluszka niż Balbinkę. Poza tym Balbina na razie jest w trakcie leczenia, więc jej adopcję wstrzymuję.
- Monalisa
- Kontakt:
Zgadza się. Chyba, że same chłopy będą. A poza tym Balbinka z tymi oczkami to przynajmniej ma dostęp do dobrego okulisty w Warszawie bo my tu w Poznaniu nie bardzo.
Mam nadzieję, ze Balbinka jak już dojdzie do się znajdzie dobry domek
Trzeba by ją przenieść do działu adopcji w takim razie.
Mam nadzieję, ze Balbinka jak już dojdzie do się znajdzie dobry domek

Trzeba by ją przenieść do działu adopcji w takim razie.
-------------
-------------
-
- Kontakt:
Re: Balbinka- wolna, do adopcji po wyleczeniu, Sprite-DS [W-
Balbinka już kończy kurację. Mamy się pokazać u dr Toborek pod koniec tygodnia.
Miałam zapytanie w jej sprawie, ale pani chciała ją solo, bo nie miała miejsca na większą klatkę.
Ona teraz siedzi sama po wyjeździe Lolity, ale chociaż ma koleżanki przez kraty. A w trawie to siedzi z moją Carmen i nawet się zgadzają.
Miałam zapytanie w jej sprawie, ale pani chciała ją solo, bo nie miała miejsca na większą klatkę.
Ona teraz siedzi sama po wyjeździe Lolity, ale chociaż ma koleżanki przez kraty. A w trawie to siedzi z moją Carmen i nawet się zgadzają.