Re: Podziel się z nami swoimi myślami!
: 06 mar 2016, 12:39
Po przeprowadzce musiałam się przestawić z elektrycznego piekarnika z grillem, termoobiegiem, regulacją czasu, temperatury itp. na piekarnik gazowy (nawet światełka w nim nie ma ani termometru, taki minimalizm
tylko goły palnik). Za pierwszym razem przypaliłam frytki i od tamtej pory luz blues, nawet ciasta w nim wychodzą pyszne, mimo regulacji temperatury na czuja. A jak się błyskawicznie nagrzewa
Też mam wrażenie, że gaz jest taki bardziej intuicyjny, zwykle słychać jak chodzi, chociaż każda kuchenka pracuje trochę inaczej i trzeba ją wyczuć. Za pierwszym razem zwykle przypalę zawartość i uchwyty garów, później już jest ok. Jestem ciekawa właśnie jak z tą zdrowotnością potraw, nie słyszałam o tym wcześniej.


Też mam wrażenie, że gaz jest taki bardziej intuicyjny, zwykle słychać jak chodzi, chociaż każda kuchenka pracuje trochę inaczej i trzeba ją wyczuć. Za pierwszym razem zwykle przypalę zawartość i uchwyty garów, później już jest ok. Jestem ciekawa właśnie jak z tą zdrowotnością potraw, nie słyszałam o tym wcześniej.