Dzień dobry. Wczoraj odszedł nasz Eryś - świnka adoptowana, podobnie jak pozostałe moje świnki, na tym Forum. Eryś trafił do nas pod imieniem Kajtek, ale czym prędzej przemianowaliśmy go na Erysia, żeby dobrze się czuł w naszym germańskim stadku. Od kwietnia leczony był w związku z wadą zgryzu i problemami, które z tej wady wynikły. Niestety, w kilku trójmiejskich klinikach - mimo dobrych opinii wetów tam przyjmujących - nie potrafiono mu pomóc. Przeszliśmy długą, mozolną i kosztowną drogę, karmienie wyłącznie strzykawką lub łyżeczką przez ponad 4 miesiące, na koniec dopiero trafił pod opiekę dr Marceli Gursztyn i gdybyśmy od niej zaczęli leczenie, Eryś miałby szansę jeszcze pożyć. Na pewno to u niej i dr Anny Bielskiej będę w przyszłości szukać dla prośków pomocy. Nie chcę jednak opisywać szczegółowo naszych doświadczeń z tego leczenia w wątku adopcyjnym Nadima, zrobię to w innym wątku.
Pozostał w naszej wielkiej klatce osamotniony Wili - prosiaczek 4,5 letni (rówieśnik Erysia), spokojny, opanowany, raczej skryty, ale bywa bardzo wyluzowany (podeszwy pokazuje bez problemu, gdy przełknie wreszcie wkurzenie wynikłe z wzięcia go na na mizianie). Prześlę zdjęcia. Mąż przekonuje (cudowny to mąż!), żeby ze względu na jego dobro przygarnąć kolejnego samczyka (to byłaby nasz 7. świnka, zawsze mamy je parami) . Wili już przez ostatnie tygodnie, gdy Eryś był bardzo słabiutki i głównie siedział w śpiworku, był markotny, nie odstępował chorego towarzysza i spał z noskiem przy jego nosku, a teraz gdy klatka opustoszała, po prostu widać, jak mu smutno i samotnie, sierotce. Mam doświadczenie w łączeniu samczyków - ostatnia para, Wiluś i Eryś, boczyła się na siebie ponad rok, mieszkali osobno, przy próbach zbliżenia naskakiwali na siebie, było gryzienie, jedna interwencja lekarska, ale w końcu udało się doprowadzić do porozumienia. Mieszkam w Sopocie i mogłabym odebrać świnka bez problemu, po uzgodnieniu terminu. O ile uznasz, Silije, że jestem godna dostąpić zaszczytu opiekowania się Nadimem.
Gdy będę miała nieco czasu, przypomnę sobie jak się zdjęcia ładuje na to Forum i pokażę świniaki i ich domek.
Nadim- biały misiek- w DS
Moderator: silje
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Nadim- biały misiek [Sztum]- rezerwacja
Witaj ponownie na forum
.
Zdjęcia trzeba umieścić na serwerze zewnętrznym, a na forum wkleić tylko linki umieszczone pomiędzy img i /img
Życzę powodzenia w dobraniu towarzysza dla Wilusia.

Zdjęcia trzeba umieścić na serwerze zewnętrznym, a na forum wkleić tylko linki umieszczone pomiędzy img i /img
Życzę powodzenia w dobraniu towarzysza dla Wilusia.
Ok, to próbuję
Eryś na Hamaku

Eryś i Wili

Relaks Wilusia

Pełen luz

Wili

Eryś na Hamaku

Eryś i Wili

Relaks Wilusia

Pełen luz

Wili
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Bjetris- współczuję straty świniaczka..
Czuję aż tu, że jesteś dobrym domkiem dla świnek i chętnie Ci oddam jakiegoś świnkochłopaka, ale raczej nie będzie to Nadim- on jest już jakiś czas zarezerwowany, a jego potencjalny DS jest chyba dość zdecydowany. Na razie jesteśmy na etapie załatwiania wizyty przedadopcyjnej. Zobaczymy, jak się to potoczy.
W razie czego- mam przynajmniej trzech samczyków, którzy mogą iść do adopcji w pojedynkę (do kolegi). Może któryś Ci się spodoba? Piszę PW.
Czuję aż tu, że jesteś dobrym domkiem dla świnek i chętnie Ci oddam jakiegoś świnkochłopaka, ale raczej nie będzie to Nadim- on jest już jakiś czas zarezerwowany, a jego potencjalny DS jest chyba dość zdecydowany. Na razie jesteśmy na etapie załatwiania wizyty przedadopcyjnej. Zobaczymy, jak się to potoczy.
W razie czego- mam przynajmniej trzech samczyków, którzy mogą iść do adopcji w pojedynkę (do kolegi). Może któryś Ci się spodoba? Piszę PW.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Dziękuję Katii69 za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej w sprawie Nadima

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Nadim jest w drodze do swojego Domu
-nareszcie doczekał się na transport.
Jak się zamelduje na miejscu- przeniesiemy wątek do Uratowanych.
Ed. 5.09.2016
Dojechał
Można przenieść wątek.

Jak się zamelduje na miejscu- przeniesiemy wątek do Uratowanych.
Ed. 5.09.2016
Dojechał

Można przenieść wątek.
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Nadim- biały misiek- w DS
Mały będzie miał ślicznego kolegę
Mam nadzieję,że domek napisze parę słów