dieta dla chudzinki

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
Renika
Miejscowość: okolice Krakowa
Kontakt:

Re: dieta dla chudzinki

Post autor: Renika »

Bo wiele polecanych karm ma w swoim składzie GMO, np: RodiCare basic dla królików i świnek morskich, na ulotce pisze "Wyprodukowano z genetycznie zmodyfikowanej soi". U weta dostałam kiedyś darmową próbkę karmy Supreme Science Selective dla świnki morskiej i w składzie czytam że może zawierać genetycznie modyfikowaną soję.
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Supreme Science Selective nie jest dobrą karmą i wcale nie chodzi o GMO. Jeśli jest informacja, że może zawierać to nie dlatego, że jest z takiej produkowana a dlatego, że na tej samej taśmie albo taśmie obok w fabryce jest coś innego produkowane z takiej soi, to tak samo jak na wyrobach czekoladowych informacja, że może zawierać orzechy itp. jest to informacja dla alergików i nie znaczy, że faktycznie te orzechy czy ta soja będą w składzie, jest po prostu ryzyko, że znajdą się śladowe ilości a prawo wymaga przedstawienia na opakowaniu takich inf.

Co do Beaphar Care+ to w składzie na stronie np. hipcia nie ma takiej informacji a więc nie ma GMO, bo skład jest przepisany z opakowania albo ze strony producenta.
Awatar użytkownika
Renika
Miejscowość: okolice Krakowa
Kontakt:

Post autor: Renika »

Skoro jest to najlepsza karma to pewnie ją zakupię, mam nadzieję że posmakuje mojej Fufci i koleżankom ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”