✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
joaś
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Wojownicze proski Tasman i Geronimo

Post autor: joaś »

Świniaki mają zaskakująco dobrą pamięć i czasem nie da się "naprawić" sytuacji... Zwłaszcza że, jeśli dobrze rozumiem, napięcie między nimi budowało się przez jakiś czas.
Szkoda, pewnie ale czasami się nie dogadują i już.

A chłopcy są piękni! Te kolory :love:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

mnie się wydaje, że Ger poprostu był za długo maltretowany przez Taśka i już mu zupełnie nie ufa, a Tasiek z kolei mocno oberwał i się boi teraz..
nigdy nie próbowałam z psikaczem.. może powinnam.. tylko, że moi panowie na mało co reagują.. z reguły wygląda to tak, że biegają turkocząc i szczękając za sobą po pokoju a ja siedzę na środku z kijem od miotły i jak widzę, że chcą się gryźć to rozganiam.. i tak w kółko..
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Tasman i Geronimo bardzo dziękują za komplementy :buzki:

No tak kolory są cudne i zakochałam się w nich z mężem od pierwszego spojrzenia na zdjęcie w ogłoszeniu :) później dostałam od Pani z hodowli jeszcze ich zdjęcia w mailu o takie:

mój mały crested silver agouti wybrany przezemnie
Obrazek

i crested czekoladowy z odrobina karmelu na boczku i śmietankowej bieli w koronce :) tego cudaka wybrał mój mąż
Obrazek

na tych zdjęciach moje myszki tygodnia nie mają :love:

Po Tasmanie już wtedy było widać, że niezłe z niego ziółko.. zresztą dlatego odziedziczył imię po Diable Tasmańskim ;)
Wera

Post autor: Wera »

Słodkie świneczki, dobrze wybraliście. :love:
ANYA

Post autor: ANYA »

Sytuacja Twoich proskow wyglada troche jak u mnie. Niestety teraz swinki faktycznie moga sie na siebie rzucac tak na wszelki wypadek gdyby ten drugi mial zaatakowac. Nic z tym nie zrobisz. Musisz zaakceptowac ten fakt ze sa osobno. Chyba ze ich wykastrujesz (u weta ktory jest specjalista do zwierzat egzotycznych) co tez nie daje gwarancji bo swinki maja pewnie juz do siebie uraz.
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Mam u siebie ponoć dobrego weterynarza ale i tak bym się bała poddać chłopców jakiejkolwiek operacji. Przy tak małych organizmach to przecież duże ryzyko i nigdy nic nie wiadomo, więc puki są zdrowi i nie ma żadnych wskazań medycznych do tego żeby ich ciąć to nie zamierzam im tego robić tym bardziej, że i tak nie daje to żadnej gwarancji na polepszenie relacji miedzy nimi.
Niech rosną zdrowo, a do towarzystwa poszukam im innych kolegów jak się znajdą odpowiedni to z adopcji :)
Awatar użytkownika
joaś
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: joaś »

Nie mogę się napatrzeć na Geronimo, niesamowity jest ten kolor :love:
Lilith88 pisze:Obrazek
A po tym zdjęciu rzeczywiście widać, że Tasman jest łobuz od maleńkości :twisted:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

to jego spojrzenie mówi wszystko :lol:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ja na Twoim miejscu poczekałabym aż chłopcy dorosną i się uspokoją i spróbowałabym wtedy połączyć ich jeszcze raz. Jeśli się nie dogadają to dopiero wtedy szukałabym im towarzyszy. Łobuzy są teraz w trudnym wieku i mogą kłócić się ze wszystkimi. Tak tylko piszę żebyś nie została z czterema świnkami w czterech klatkach ;) Myślę, że łatwiej jest łączyć już dorosłe samce gdzie hormony się ustabilizowały niż takich nastolatków ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Dziękuję za radę z tym, że oni naprawde nie maja do siebie zaufania i raczej myślałam nad znalezieniem starszych w pełni dojrzałych kolegów. Już sama nie wiem..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”