Koza i Mera i dzieciaki [Sztum]- wstrzymane

W tym dziale znajdziesz samiczki, parki samiczek oraz wykastrowanych samców do adopcji.

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Koza i Mera i dzieciaki [Sztum]- wstrzymane

Post autor: silje »

Obrazek

Koza i Mera to dwie z ośmiu świnek, które trafiły pod opiekę SPŚM prosto ze Zgierza, gdzie mieszkały w fatalnych warunkach, w króliczych klatkach na dworzu. Koza- biała, ciekawska rozetka jest w ewidentnej ciąży, czekamy więc na szczęśliwy poród i odchowanie maluszków. Mera jest na kwarantannie wykluczającej ciążę, która jest niestety dość mocno prawdopodobna.
Obie potrzebują czasu na podniesienie ogólnej kondycji, póki co dbamy i dogadzamy.

* Imię świnki- Koza
* Wiek świnki- ur ok. 06.2024
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 6384
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innej samiczki, kastrata lub z córką, jeśli się taka urodzi
* Stan adopcji- wstrzymana do czasu odchowania maluszków

Obrazek

Obrazek

* Imię świnki- Mera
* Wiek świnki- ur ok. 09.2024
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 6385
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innej samiczki lub do kastrata
* Stan adopcji- wstrzymana do czasu wykluczenia ciąży

Obrazek

Obrazek

Obrazek

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta oraz u kogo- Sztum (woj. pomorskie), silje
* Informacje dot. diety- Cavia Complete, siano i zioła, marchew, burak, seler naciowy, jabłko, cukinia
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej
https://swinkimorskie.eu/wp-content/upl ... a-2024.pdf
Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń! Dla świnek staramy się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (min.120cm na dwie świnki), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz opiekę weterynarza specjalisty od zwierząt egzotycznych.

Procedura adopcyjna do poczytania: https://swinkimorskie.eu/adopcje/procedura-adopcyjna/
**************************************************************************************************
Dzieciaczki Kozy:

synek (chwilowo w tym wątku)
* Imię świnki-
* Wiek świnki- ur 26.02.2025
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 6393
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samca
* Stan adopcji- wstrzymany
Obrazek

córka
* Imię świnki-
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 6394
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z mamą, siostrą lub do innej świnki albo kastrata
* Stan adopcji- wstrzymana
Obrazek

Obrazek

córka
* Imię świnki-
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 6395
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z mamą, siostrą lub do innej świnki albo kastrata
* Stan adopcji- wstrzymana

Obrazek

Obrazek

Maluszek, który urodził się martwy dostał numerek 6392. Byłby białą rozetką, jak mama.
[*]
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
Awatar użytkownika
Agata
Miejscowość: Rokietnica
Kontakt:

Re: Koza i Mera [Sztum]- wstrzymane

Post autor: Agata »

Team Koza! :neener:
Dron & Raymi
Romek & Yuki
Winston (WA) & Mufka
:levitation: DT: Norman i Dobrusia, Artur
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Wczoraj (tj. 26.02) Koza w końcu urodziła cztery (4!) maluszki. Niestety jeden, całkiem spory chłopaczek był martwy a drugi jest naprawdę malutki- waży 50g i martwię się o niego. Dwie córeczki mają się dobrze. Biała rozetka waży 95g, kolorowa rozetka 86g- całkiem ładna waga jak na czworaczki.
Biedna Koza była już naprawdę gruba i niecierpliwie czekałam, aż się oprosi. :tired:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

:fingerscrossed:
trzymajcie się maluszki i mamusiu :buzki:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Mamusia trzyma się całkiem dobrze i świetnie sobie radzi :love:
Dwie córeczki są bardzo aktywne, szarpią się już nawet z sianem, biała zrobiła kilka sprintów po klatce.
Najmniejszy maluch początkowo spadł na wadze z 50 do 42g. Waga spada zawsze, ale u niego już naprawdę nie ma z czego. Dziś rano miał 43 a po południu 47g. Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko przybierał i rósł. Jest naprawdę mini, tylko raz w życiu widziałam mniejsze świnki.
Zdjęcia wkrótce.

Ciocia Mera niestety zamieszkała w osobnej klatce zaraz po porodzie Kozy. Ostatnio miały kilka spięć, a kiedy urodziły się maluszki- nie była dla nich miła :roll:
Pewnie to te hormony ciążowe. Oby była lepszą mamą niż ciocią.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Koza i Mera i dzieciaki [Sztum]- wstrzymane

Zapowiedziane fotki :)
Widać na nich różnicę we wielkości maluszków. Wygląda na to, że najmniejszy paproch da radę- dziś miał już 49g 8-) . Troszkę go dokarmiałam, przystawiałam do cycka. Dziś widziałam, jak chrupał sianko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
..
W pierwszym poście wrzucę fotki portretowe i metryczki
Anastasia
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Anastasia »

:love: Dzień dobry! No są wszystkie takie słodziutkie! Jestem naprawdę zainteresowana adopcją tej malutki z numerem 6395, czy to jest jeszcze możliwe zarezerwować ją? Nie spieszy, mogę na nią poczekać
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Anastasia pisze: 11 mar 2025, 3:13 :love: Dzień dobry! No są wszystkie takie słodziutkie! Jestem naprawdę zainteresowana adopcją tej malutki z numerem 6395, czy to jest jeszcze możliwe zarezerwować ją? Nie spieszy, mogę na nią poczekać
Napisałam prywatną wiadomość :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Samiczki”