Oj... Współczuję
Jednak nie dała rady..
Dla Mgły na drogę
Stado po nowemu Ruda, Chmura, Sprocket, Panda, bez Arayi II
Moderator: silje
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Re: Ekipa na nowo: Ruda, Sprocket, Mgła i Chmura
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Ech, jaka szkoda... bardzo mi przykro
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Lidka1 pisze:Mgła dziś umarła o 9.20, 10 minut przed wyjściem do weta na kontrolę
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- sosnowa
- Kontakt:
Co za koszmar!
Tak bardzo mi przykro to czytać. Zawsze sobie biedulka pożyła trochę w cudownym stadzie, kochana i otoczona troską.
Trzymajcie się
- Lidka1
- Kontakt:
Re: Stado po nowemu Ruda, Chmura, Sprocket, Panda i Araya II
Dawno nas nie było na forum, ale nie mogliśmy się pozbierać po śmierci Mgły. Nawet rozmawialiśmy o potencjalnej adopcji od Zwierzurka, ale nie byliśmy na nią gotowi. Przeglądałam niedawno ewentualne zdjęcia do kalendarza i tak dla wspomnień wrzucę jeszcze kilka zdjęć Mgiełki:
Ale któregoś dnia Straż dla Zwierząt w Polsce wrzuciła na FB dwie panny do adopcji. Dziewczyny ktoś wyrzucił na śmietnik, co jest tym bardziej dla mnie nie do ogarnięcia, ponieważ były zadbane, tłuściutkie, bardzo oswojone, jedzące wszystko. I dostaliśmy prosto w serce - jedna dziewczynka, co prawda w innych kolorach, ale wyglądała, jak Araya. Decyzja mogła być tylko jedna - adoptujemy panny! I tym sposobem powstało Stado po nowemu, a z nami zamieszkała Araya Druga i Panda. I chyba tak miało być, bo obie są "reinkarnacją" Arayi - Araya Druga wyglądem, a Panda charakterem. Wlazły w stado jak do siebie - zero stresu, nieśmiałości. Przejęły stery nad pozostałymi (zwłaszcza Panda), nawet kudłacze, mimo że większe, musiały oddać pole.
Takie gwiazdy teraz u nas żyją:
Ale któregoś dnia Straż dla Zwierząt w Polsce wrzuciła na FB dwie panny do adopcji. Dziewczyny ktoś wyrzucił na śmietnik, co jest tym bardziej dla mnie nie do ogarnięcia, ponieważ były zadbane, tłuściutkie, bardzo oswojone, jedzące wszystko. I dostaliśmy prosto w serce - jedna dziewczynka, co prawda w innych kolorach, ale wyglądała, jak Araya. Decyzja mogła być tylko jedna - adoptujemy panny! I tym sposobem powstało Stado po nowemu, a z nami zamieszkała Araya Druga i Panda. I chyba tak miało być, bo obie są "reinkarnacją" Arayi - Araya Druga wyglądem, a Panda charakterem. Wlazły w stado jak do siebie - zero stresu, nieśmiałości. Przejęły stery nad pozostałymi (zwłaszcza Panda), nawet kudłacze, mimo że większe, musiały oddać pole.
Takie gwiazdy teraz u nas żyją:
- Lidka1
- Kontakt:
Dawno nic nie pisałam, choć zastanawiam się, czy forum jeszcze jakoś żyje? U nas w ostatnich miesiącach trochę się działo. Po pierwsze Araya chciała nas sprawdzić i próbowała za tęczowy most, ale na szczęście się nie udało. Wyciągnęliśmy za uszy. Zaraz potem Ruda miała kastrację na xito. Na szczęście wszystko się udało i jest jak młoda boginii. A w poniedziałek Chmura i Panda pod nóż - także kciuki prosimy.
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Kontakt:
Forum żyje oczywiście
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- Lidka1
- Kontakt:
Re: Stado po nowemu Ruda, Chmura, Sprocket, Panda bez Arayi II [*]
Dziś w nocy umarła Araya II
- zwierzur
- Kontakt:
Miała szansę zaznać u Was prawdziwego świńskiego raju. Liduś, strasznie mi przykro... Dla Arai II
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...