Matko ależ zaniedbałam - przepraszam wszystkich.
Do adopcji nie doszło. Geraldowi wrócił krzywy zgryz i nie miałam serca dawać ich do adopcji, do zupełnie świeżego domu. Więc zostali. Od tamtego czasu Gerald miał już 2 korekcje zębów, dr Ania mówi, że sprawcą zamieszania może być ząb olbrzymi w paszczy. Wczoraj młodzieniec wrócił z lecznicy po korekcie i całe szczęście, bo Olech ożył. Nie ważne jest dla Olecha, że Gerald ciągle ustala hierarchię i ciągle muszę ścinać mu włosy na pupie, bo są dziwnie posklejane W tym stadzie panuje pełna symbioza i miłość Tylko Dużych im trzeba, którzy nie boją się wyzwań
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color] DT: Nikita i Augustyna, Lotka, Hana, Michaella, Donatella, Donatello, Rocky i Balboa
Chłopcy mają się dobrze - miłość kwitnie, zęby od czasu do czasu muszą być korygowane, ale wszystko pod kontrolą
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color] DT: Nikita i Augustyna, Lotka, Hana, Michaella, Donatella, Donatello, Rocky i Balboa
Mogą jak najbardziej iść do adopcji razem, nic nie stoi na przeszkodzie. Jedynym "ale" w tym duecie są ząbki do kontroli Geralda, no i wizja e.c. Ale ze strony potencjalnego pierwotniaka nie widać żadnych objawów, stany chorobowe, też jakoś pięknie ustały, może przystosowały się mikroklimatu mojego domu, kto to wie...
Cyklicznie co 2-3 miesiące jeździmy na korekcję zębów u Geralda i jest to konieczność. Ale poza tą niedogodnością, chłopcy są cudowni - pieszczochy niesamowite i siebie nawzajem tez bardzo mocno kochają, co nie jest spotykane w męskich stadach
Jak co roku w grudniu ruszyła akcja paczek świątecznych dla świnek będących pod opieką SPŚM. Jeśli chcecie podarować paczkę pełną ziół konkretnej śwince - wystarczy, że w komentarzu napiszecie, do którego podopiecznego adresowany jest prezent. Możecie też dodać życzenia. Każda świnka marzy o domu, jeśli jednak to marzenie nie może się spełnić, niech ucieszy ją paczka ze smakołykami Lik do paczek https://super-swistak.pl/stowarzyszenie ... m,152.html