Puchate Siły Tormund chory

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Mk1609

Re: Puchate Siły Kresyda daje radę

Post autor: Mk1609 »

Samuraj i Katana życzą wszystkim zwierzakom futerkowym i nie futerkowym wesołych świąt bożego narodzenia dużo zdrowia i prezentów, Samuraj i Katana wraz z "służącymi".
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Dziękujemy!
W Dniu Narodzin Pana Wszelkiego Stworzenia. najgorętsze życzenia wszystkim o to stworzenie się troszczącym ludziskom, a w szczególności wszystkim Świniopasom i Świniolubom oraz ich wszelkim futrzakom życzą

Puchate Siły ze swymi Dwunogami, czyli Całe Stado
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

:choinka: :choinka: :choinka:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

A my po k9ntroli. Kresyda niby nieźle, ale bez przesady. Nadal pr8lium oczywiściee, furosemid 3xdziennie plus salbutamol 0.3 2xdziennie w syropie. Śmierdzi choć wynik badania moczu bez r3welacji. Urosept nadal. Apisia ma okropny łupieź. Pobrzno krew biduli. Spotkalyśmy porcellę z myszami :love: :love: :love: znaczy pannami z labu.
Mk1609

To chyba dobre wieści? No może nie najlepsze ale lepsze takie niż..... Tfu tfu... Ja zaś obserwuje jak moi chłopcy się adaptują cały czas. Zaczęli od świąt popcornować, pokazują rogi choć są bardzo zgodni ( wypchnięcie z hamaka zalicza się do zgodności czy żarciku zaczepnego?).
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Apisia może ma łupież od tarczycy :think:
Mocno trzymam za całe stado :fingerscrossed:
Obrazek
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Najważniejsze, że się nie pogarsza. Chociaż życzyłabym Wam jeszcze lepszych wieści
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Żle nie jest, zachowuje się normalnie wczoraj furczała ze strachu chyba głównie. Po prostu rtg nie wykazał poprawy szczególnej. W domu zachowuje się ok. Śmierdzi tylko, ale nadal boję się ją wykąpać, ze względu na te płuca.Oraz serce i stres, do tej pory nie wymagała kąpieli, sama dbała o higienę, więc nie jest przyzwyczajona.
CH Teddy mimo całkiem długiego futra nie trzeba kąpać tak jak długowłosych, nie trzeba ich też strzyc, ponieważ futro rośnie im tylko do pewnej długości, nie cały czas, w ogóle w obsłudze są rewelacyjnie proste. Czasem wyczesać można. Pod tym względem ideałem są US Teddy bo i czesać nie trzeba, tyle przy nich roboty, co przy gładkowłosej, a puchate są. Turbula była prana, ponieważ była fleją straszną. No i latem obie z Grawą uwielbiały się marynować we własnych sikach. Obecne Puchate Siły są czyste i nawet latem nie śmierdziały, dopiero teraz Kresyda dała czadu.
Mk1609

Jeśli chodzi o opiekę to nie mogę potwierdzić, jedyny prosiak jakiego miałem dawno temu to około 5 letnia peruwianka. Może 5 razy w ciągu 3 lat ją kąpałem. Faktycznie dużo czesania ale była dzielna/y wtedy nawet nie miałem pojęcia o świnkach. Dopiero uczyłem się opiekować, dziś wykorzystuję zdobytą wiedzę, a to czego nie wiem znajduje tu bądź na innych portalach. :fingerscrossed: za świntuszków.
Mk1609

W awatarze masz US Teddy? Geralt jak dobrze widzę? Z pyszczka podobny do Katany tylko jaśniejszy. Katana jest... Hmm właśnie i tu jest problem bo na fotkach widać że jest czarny z brąz brzuszkiem ale w rzeczywistości ja widzę czerń łamaną silver co powoduje połysk i piękna rozetkę na głowie ( prawdopodobnie miał być self creested ale nie poszło).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”