Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*]

Post autor: martuś »

Właśnie Tola to też lekoman i dotychczas piła wszystko (no oprócz wit c ;) ). Ale ten biolapis to masakra... Rozrabiam jej pół saszetki w bardzo małej ilości wody i wciskam na siłę. Nali i Nutce jak coś nie smakowało to było łatwiej wcisnąć na siłę bo tylko głowę odkręcały a Tola tak się wywija, że czasami boję się żeby kręgosłupa nie złamała :? Ale chyba i tak jej to nie pomaga bo kupa jaka była taka jest... Do tej pory dawałam jej fermactiv i bioprotect i myślałam, że jak zmienię probiotyk to kupy chociaż trochę będą ładniejsze...
Z dziewczynami zapisałam się dopiero na 18.10. Chciałam w przyszłym tygodniu pojechać ale Toli doktor ma cały tydzień wolny więc niestety musimy poczekać. A panna Tola coś mi podejrzanie je i boję się jak wytrzymamy jeszcze dwa tygodnie...
Nutka przekroczyła 900 g :102: Tola ma niecałe 840 g więc na razie wagę trzyma.
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Moje też lubią, z wyjątkiem Grubego. Przez niego zaczęłam podawać wymieszane z karmą ratunkową. Wtedy jest ok. Teraz wszystkie tak własnie dostają i jest ok. Dodaję jeszcze trochę enterofermetu kiedy podaję Kresydzie, lepiej wchodzi.
Mi kazali 1/3 saszetki 2xdziennie
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Wolę Toli nie podawać z ratunkową bo ona ją bardzo lubi i boję się, że teraz odstawi inne jedzenie i będzie wymuszała papkę :idontknow: A biorąc pod uwagę ile czasu musimy czekać na wizytę to boję się zaryzykować. Jeszcze jeden dzień ją pomęczę i zobaczymy (to będzie 3 dni podawania).
Wydawało mi się, że będzie jej smakowało bo ma (według mnie) fajny owocowy zapach. A ta nie chce :glowawmur: Nutce też jak dałam powąchać to uciekła :think: Ale Nutka może mieć już dość wynalazków bo tyle co teraz w nią pakuję to masakra. Najgorzej z kroplami do oka bo rano 3 rodzaje, w południe 2 a na wieczór znowu 3.
Obrazek
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Biedne te moje ulubienice. Trzymamy mocno :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: za zdrówko :buzki:
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Nasze też nie cierpiały biolapisu. Puffy to aż się krzywiła tak fajnie... Jak mieszałam z innym probiotykiem (wtedy mniej ok. 1/4 saszetki) np z enterofermentem to było łatwiej, on chyba smaczniejszy. Trzymam za obie :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

tak, enteroferment zdecydowanie smaczniejszy
Benekx

Post autor: Benekx »

No prawda prawda
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

U mnie Balbi nie lubi NIC pić ze strzykawki, a Fionka wciąga chętnie probiotyk a też Biolapis miała, z karmą ratunkową trochę gorzej. No i weź zrozum tu świnie... :idontknow:
martuś a może pomieszaj jej ten probiotyk z odrobiną Smecty, to to lubią wszystkie moje świństewka :D
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Biolapisu już nie podaję. Tola dalej mnie martwi chociaż nie mogę precyzyjnie stwierdzić co jej jest... oczywiście jest weekend więc muszę wszystko robić intuicyjnie :? Tola ma dzisiaj bardzo brzydką biegunkę. Podałam jej enroxil bo już nic nie pomaga... ona jedyne co je to sucha karma a jeśli chodzi o zieleninę to w małych ilościach i muszę małe kawałki podać do pyszczka. Ona jest głodna bo za każdym razem do mnie podbiega i czeka żebym dała coś innego. Tylko, że mi pomału kończą się pomysły co jej dawać :glowawmur: do tego wszystkiego nie pasuje mi, że Nutka ją wącha pod pyszczkiem i próbuje skubać włosy. Tak samo się zachowywała zanim wyskoczył Tolci ropień :? Oczywiście kilka razy dziennie ją obmacuję ale na razie nic nie czuć.
Dzisiaj też jest jakaś wystraszona w klatce. Poza nią zachowuje się normalnie a po klatce boi się iść i siedzi w kącie a jak ją postawię w innym miejscu to szybko leci w kąt gdzie stoją miski... zaczęła tak się zachowywać po sprzątaniu i zmianie mat ale nie miała czego się wystraszyć :think:
Obrazek
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

A może maty wyprałaś w innym proszku,płynie??? Moje babiszonki od razu poznają jak zmienię płyn :lol:
Biedne te twoje dziewczynki ostatnio są :cry:
Mam nadzieję że szybko wrócą do zdrówka. A próbowałaś na tą biegunkę dać trochę smecty???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”