Ina (z mężem) - rozetkowa piękność szuka domu [Poznań]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aneta914
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Ina (z mężem) - rozetkowa piękność szuka domu [Poznań]

Post autor: Aneta914 »

25.06.2021- zmiana autora wątku z silje na Aneta914

INA
* Numer adopcyjny: 3513
* Stan adopcji: WOLNA
* Dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia:do adopcji z Rupertem - link do wątku: viewtopic.php?f=98&t=8955
ZDJĘCIA 2021
Obrazek
Obrazek
Obrazek
* Historia: Edit czerwiec 2021: Ina wraz z kolegą Rupertem jest ponownie do adopcji. Wróciła z domu stałego ze względu na silną i pogłębiającą się alergię. Została przebadany przez weterynarza i mimo wcześniejszych problemów zdrowotnych, o których można przeczytać w komentarzach w tym wątku, miała wszystkie parametry w normie i nie przyjmuje żadnych leków. Inka jest odważną świnkom, lubi kontakt z człowiekiem i bardzo go potrzebuje. Z miłą i głośną chęcią prosi o jedzenie, które bez problemu bierze z ręki. Są pewnie trudności przy wyciąganiu jej z klatki, natomiast na kolankach jest spokojna - daje i chce się głaskać. Widać, że Ina jest przywódcą stada i ustawiła sobie Ruperta - czyli standardowe małżeństwo :D Rupert schodzi i ustępuje jej miejsca na polarkach - leży obok, pilnując jej, kiedy Ina jest szczęśliwie rozłożona na hamaku, czy w tunelu. Inka i Rupert są świetnie zgraną parą, dlatego bardzo bym chciała żeby znaleźli wspólny dom.
Informacje dotyczące diety : ziółka - pokrzywa, babka lancetowata, mniszek lekarski, liść truskawki, liście maliny, mięta, liście brzozy; mieszanka podstawowa, mieszanka uzupełniająca warzywa - ogórek, seler naciowy, marchew (korzeń i nać), koperek, burak, pomidor, cykoria, topinambur, pomidor, liście kalafiora; owoce - jabłko, truskawka, arbuz; karma - Versele Laga Cavia Complete; sianko - jarnickie, węgrowskie.
Kontakt : Aneta914 PW (wiadomość prywatna) lub e-mail: aneta.polczynska@vp.pl
Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca powyższą świnkę, jej charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki - spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (minimum 120cm długości dla 2 świnek), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
ZDJĘCIA 2016
Obrazek
Obrazek
Obrazek
INFORMACJE Z 2016
* Historia zwierzęcia, przebyte choroby: Świnka oddana przez osobę prywatną z powodu silnej alergii członka rodziny. Oswojona, zadbana i zdrowa. Ina mieszkała całe życie sama w klatce 80cm. Kiedy do mnie przyjechała zawzięcie wąchała- chyba sobie przypomniała, że na świecie istnieją również i inne świnki :) Szukamy zatem domku z koleżanką i mam nadzieję że znajdziemy go szybko. Pani, która świnkę przywiozła sama przyznała, że Ina większość czasu spędzała w klatce - nie zna wybiegów. Była jednak brana na ręce i tulona.
* Informacje dot. diety: Cavia Nature, marchewka, pomidor, buraczek,trawa i zioła, sianko w dużych ilościach
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.
W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy, chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie:).
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
Ostatnio zmieniony 28 cze 2021, 0:16 przez Aneta914, łącznie zmieniany 4 razy.
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek
Kanja
Miejscowość: Gorzów Wlkp.
Kontakt:

Re: Ina - w poszukiwaniu nowego domku [Sztum]- wolna

Post autor: Kanja »

:love: Jest piękna, gdybym nie była zaśwniona na maxa to nie wiem ... Na pewno szybko znajdzie domek. :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Niesamowicie podobna do Grawisi[*] :love: :love: :love: :cry: :love:
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Piękności :buzki:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Prośka ma ciekawą fryzurę- część włosów (od ..pasa?) jest zaczesana do przodu i tworzy sterczącą grzywkę, reszta nie jest zdecydowana, w którą stronę rosnąć :)
Fajna mała, ciekawska. Widzę, że lubi wylegiwać się na swoim domku. Lubi pomidora, marchewkę. Cukinię zignorowała.
Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
wilczurka

Post autor: wilczurka »

Śliczna :love:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Wygląda jak krótkowłosa peruwianka :szczerbaty: One też mają dwie rozety na tyłku a na grzbiecie włos rośnie do przodu świnki tworząc mega grzywę :szczerbaty:
Obrazek
Majka

Post autor: Majka »

Cudowna fryzurka :love: :buzki:
Awatar użytkownika
Pandorzaste
Miejscowość: Kolbudy
Kontakt:

Post autor: Pandorzaste »

A może dwie koleżanki? Tylko nie wiem, czy do Gdańska nie jest zbyt daleko i to nie byłaby dla małej polecana droga? Spodobała się mnie i małżowi a szukamy trzeciej do towarzystwa dla naszych panienek :love: .
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Oczywiście, że do Gdańska nie jest zbyt daleko- z resztą Ina przyjechała do mnie... z Gdyni ;)
Z tym, że aktualnie piszę na jej temat z potencjalnym domkiem, jest jeszcze drugi do rozpatrzenia. Zobaczymy, czy z tych rozmów coś nam wyniknie.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”