Ruby - jeśli te milion osób również chciałoby zachować w swoim domu maluchy i miałoby na to warunki - nie miałabym nic przeciwko
Roksi147 - nie bardzo rozumiem... skoro twierdzisz, że nie powinnam sie martwić wagą, to nie wiem JAK kończy sie rozmnażanie w domu:) Bo to jest moje jedyne zmartwienie dotyczące małej świnki:) Ostatnio daje wszystkim prosiaczkom płatki owsiane bo czytałam, że jest to też dobre na sierść. Z bananem nie próbowałam, ale dzięki za radę
Na podsumowanie powiem tylko, że właśnie część osób taka jak Wy, odstraszają ludzi od udzielania się w akcjach na rzecz zwierząt. Propagujecie jedynie złą opinię. Nie można zakładać, że każdy właściciel inny niż 'ja' jest gorszy i na pewno robi coś tragicznie źle. Każdy jest człowiekiem, może popełnić jakis błąd, może czegos nie wiedzieć (jak np. 15 lat temu mało kto wiedział, że świnkom należy stale podawać wit.C i ja tego nie robiłam - przyznaje się bez bicia.). Ale póki zwierzęciu nie dzieje się krzywda - wara od niego i jego właściciela. Moje zwierzęta krzywdy nie poznały. Wiodą życie królewskie i tylko to mnie obchodzi. Moją osobę przywiała tutaj miłość do świnek, a wykurzy chyba nienawiść użytkowników. Przemyślcie to. PEACE
P.S. Jack Daniel's - POZAZDROŚCIĆ!