Wczoraj dla zabicia czasu obejrzałam sobie nowy serial Forever.
Jak ktoś lubi lekkie przyjemne seriale kryminalne z nutą Sci-Fi to polecam.
Film o dwustuletnim koronerze z Nowego Jorku który próbuje poznać sekret swojej nieśmiertelności.
Fani seriali ;)
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Fani seriali ;)
Ja też uwielbiam Na dobre i na złe i Komisarza Alexa. Oglądam je już bardzo długo. Jeszcze oglądam Ojca Mateusza na TVP 1Asia909 pisze:Czesc
Zastanawialam sie czy na forum sa fani jakis seriali. Ja osobiscie jestem wielka fanka serialu Na dobre i na zle. Ogladam go juz od 3 lat kazdy odcinek.
Zalozylam ten watatek w poszukiwaniu fanow mojego ulubionego serialu. Moze ktos sie znajdzie
Lubie jeszcze Komisarza Alexa.
A wy?
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
A ja obejrzałam ostatnio przez trzy dni dwa sezony Vikingów. Podobał mi się klimat 

Też się kiedyś planuje zabrać za Wikingów.
A tymczasem mam fazę na renesansowe Włochy (niedawno przeszłam Assassin's Creed II) i odpaliłam Rodzinę Borgiów. Nie powiem, fajne imprezy mieli kiedyś w Watykanie
A tymczasem mam fazę na renesansowe Włochy (niedawno przeszłam Assassin's Creed II) i odpaliłam Rodzinę Borgiów. Nie powiem, fajne imprezy mieli kiedyś w Watykanie

- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Aga, oglądałam, dobry serial. Tak jak Tudorowie - podobał mi się bardzo. Fajna jest jeszcze Biała królowa, to czasy przed Tudorami Polecam.
A w Vikingach elegancko się wycinają, i są bardzo modni - noszą brody
A w Vikingach elegancko się wycinają, i są bardzo modni - noszą brody

- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
aga666 pisze:Brodynamówiłaś mnie

Od 15 lutego ponoć idzie 3 sezon....
Ja dwa sezony (19 odcinków) machnęłam w trzy dni.... Pod rząd

- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Tak, Vikings polecam, jeśli... nie drażnią Was drobne historyczne nieścisłości
Jest sieczka, są brody i palenia kościołów 

Podpis usunięty przez administratora.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Borys, to serial jest, zresztą, niektóre rzeczy to tylko domysły, nie fakty....
Ja jestem fanką Lagerthy Swoją drogą - jacy Wikingowie byli postępowi, mieli równouprawnienie
A właśnie, ciekawi mnie, czy faktycznie w tamtych czasach kobieta mogła rządzić osadą....
Borys, powiedz gdzie widzisz nieścisłości, porównam sobie z tym, co ja znalazłam
Ja jestem fanką Lagerthy Swoją drogą - jacy Wikingowie byli postępowi, mieli równouprawnienie

A właśnie, ciekawi mnie, czy faktycznie w tamtych czasach kobieta mogła rządzić osadą....
Borys, powiedz gdzie widzisz nieścisłości, porównam sobie z tym, co ja znalazłam
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
- Inne lata "najazdu" na Lindisfarne. Akcja serialu toczy się ok. 850 roku, a wg źródeł było to w 793 roku.
- Lagherta wstawiająca się za gwałconą Saksonką (wikińskie kobiety traktowały kobiety innych ludów, jako podludzi)
- W pierwszym (?) odcinku Ragnar mówi coś o Bałtyku i pojawia się nazwa Rosji. Akcja serialu toczy się, jak już napisałem wyżej, a słowo Bałtyk w piśmie pojawia się około 1050 roku, co więcej, wtedy Ruś była, nie Rosja.
- Pokręcone totalnie z kim, które dzieci miał Ragnar (Aslaug i Lagherta)
- Po córkę jarla przybył prosić Szwed. Naród szwedzki powstał w XI wieku
- Krwawy Orzeł, to domysł/wymysł historyczny.
- Kobiety w mitologii nordyckiej były równouprawnione. Na pewno mogły być tarczowniczkami, jak serialowa Lagherta. Ale czy mogły dzierżyć funkcję jarla, to nie wiem.
Tyle mi przychodzi z pamięci. Musiałbym sobie serial odświeżyć.
Ano i moja ulubiona postać, to jednak Floki.
- Lagherta wstawiająca się za gwałconą Saksonką (wikińskie kobiety traktowały kobiety innych ludów, jako podludzi)
- W pierwszym (?) odcinku Ragnar mówi coś o Bałtyku i pojawia się nazwa Rosji. Akcja serialu toczy się, jak już napisałem wyżej, a słowo Bałtyk w piśmie pojawia się około 1050 roku, co więcej, wtedy Ruś była, nie Rosja.
- Pokręcone totalnie z kim, które dzieci miał Ragnar (Aslaug i Lagherta)
- Po córkę jarla przybył prosić Szwed. Naród szwedzki powstał w XI wieku

- Krwawy Orzeł, to domysł/wymysł historyczny.
- Kobiety w mitologii nordyckiej były równouprawnione. Na pewno mogły być tarczowniczkami, jak serialowa Lagherta. Ale czy mogły dzierżyć funkcję jarla, to nie wiem.
Tyle mi przychodzi z pamięci. Musiałbym sobie serial odświeżyć.
Ano i moja ulubiona postać, to jednak Floki.
Podpis usunięty przez administratora.