- imiona świnek - Maks i Filip
- wiek świnek - ok 7 miesięcy
- płeć świnki - samce
- charakter - Początkowo: kukiełki / szmatki

- adopcyjny nr świnki - 2946, 2947
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Bydgoszcz, Iza
- historię zwierzęcia, przebyte choroby - pasożyty zewnętrzne, - CHŁOPCY JUŻ ZDROWI
- zastosowane leki - symetykon, ivermectin, kultury bakterii (Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium, Bifidobacterium longum Lactobacillus rhamnosus, Mannanooligosacharydy Fruktooligosacharydy), kroplówki NaCl, kroplówki z duphalyte + NaCl,
- informacje dot. diety - siano od Pana Roberta, Cavia Nature, chętnie jedzą wszelkie warzywa dobre dla świnek
- stan adopcji - wstępna rezerwacja,
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji razem, nie do innych świnek!
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW lub iza1004@op.pl
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Ja sama
Chłopcy zostali dobrowolnie przekazani na pod opiekę SPŚM. Niestety do tej pory przebywali w nieodpowiednich warunkach, ze znikomą ilością pożywienia, w małych i brudnych kojcach. Filip nie bobczy, nie sika, nie je, nie pije to tego ma uszkodzoną powierzchnię prawego oka - zastosowałam corneregel. Podałam leki, zaczynam podawać karmę ratunkową, ponieważ mimo upływającego czasu nie ma poprawy. Maks rokuje lepiej, od czasu do czasu się rusza, podjadł trochę siana.
OBECNIE ZDROWI, GOTOWI DO ADOPCJI !

UWAGA! Dom Tymczasowy – jako osoba najlepiej znająca świnkę, jej charakter, zwyczaje i potrzeby – zastrzega sobie prawo do wyboru przyszłego domu oraz odrzucenia ewentualnych kandydatów, jeśli uzna, że nie spełnili oni postawionych wymagań lub nie budzą zaufania.