Mała Cynka & Lilianna
_________________________________________________________________________________________________

- imię świnki: Mała Cynka
- płeć świnki: samiczka
- adopcyjny numerek: 3110
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: Olsztynek, Aussie
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: świnka pochodzi z interwencji, były wszoły ale wyleczone
- informacje dot. diety: Karma Cavia Nature, sianko, jabłko, marchew, burak, pietruszka, zarówno natka, papryka, brokuł, pochłonie wszystko co znajdzie się w klatce, trzeba ostrożnie dozować szamkę.
- stan adopcji: JUŻ W DS
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę pw oraz e-mail: ulaptaszkowska@wp.pl
- informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku: Ja

- imię świnki: Liliana
- płeć świnki: samiczka
- adopcyjny numerek: 3111
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: Olsztynek, Aussie
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: świnka pochodzi z interwencji, były wszoły ale wyleczone
- informacje dot. diety: Karma Cavia Nature, sianko, jabłko, marchew, burak, pietruszka, zarówno natka, papryka, brokuł, pochłonie wszystko co znajdzie się w klatce.
- stan adopcji: JUŻ W DS
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę pw oraz e-mail: ulaptaszkowska@wp.pl
- informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku: Ja

Dziewczynki są bardzo młode. Zakupione przez Pana z bardzo dużej pseudohodowli znajdującej się na zewnątrz, później u niego też trzymane na zewnątrz, w małej, drewnianej klatce. Człowieka widziały tylko przy karmieniu. Dopiero uczą się życia między ludźmi, między zwierzętami, w domu. Jest to dla nich sytuacja dosyć dziwna ale do niektórych rzeczy bardzo szybko się przyzwyczaiły, na przykład do tego, że zazwyczaj otwarcie klatki łączy się z jedzeniem

Nie podjęłam jeszcze decyzji czy dziewczynki idą do rodzin razem czy osobno. Cynka czasami groźnie przegania Lilkę ale ta opatentowała wchodzenie na wielki domek, czego Cynka nie jest w stanie rozpracować i w razie humorków siostry, Lilka tam ma spokój. Jeżeli miałyby iść oddzielnie to dla Lilki szukałabym spokojnej, grzecznej i towarzyskiej dziewczynki, najlepiej też młodej. Cynka natomiast ze względu na swój charakter świetnie poradziła by sobie w większym gronie świnko kuperków

Dziewczynki w tej chwili ważą, Cynka 300g, Lilka 280g, postanowiłam wydać je do adopcji gdy osiągną wagę minimum 350g.