Edycja: Tutka znalazła swój dom, Tutek umarł. Dziękujemy Wirtualnym Opiekunom!

Tutka
- wiek - ok. 4 lata i 10 miesięcy
- płeć - samiczka
- nr adopcyjny - 3049
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Chorzów, Panna Fiu Fiu
- historia zwierzęcia - oddana przez opiekunkę z powodów prywatnych
- przebyte choroby - według poprzedniego weterynarza - zdrowa. Po pierwszej wizycie stwierdzono duże otłuszczenie i nadwyrężenie wątroby (wymagające leczenia), problemy z kręgosłupem i torbiele na jajnikach - zaplanowana jest sterylizacja po zrzuceniu przez Tutkę troszku balastu

- informacje dot. diety - dotychczasowo ziarna, warzywka i siano. Obecnie zioła, próbujemy przestawić na CC. I odchudzamy!
- stan adopcji - W DS u Ani, Wrocław
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do spokojnej świnki - stanowcza i walcząca
- kontakt - adopcje@forum.swinkimorskie.eu oraz PW

Tutek
- wiek - ok. 3 lata i 5 miesięcy
- płeć - samiec (kastrat)
- nr adopcyjny - 3050
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Chorzów, Panna Fiu Fiu
- historia zwierzęcia - oddana przez opiekunkę z powodów prywatnych; Bardzo łagodna i spokojny. Mieszka klatka w klatkę z Tutką, ale będziemy próbować łączenia

- przebyte choroby - według poprzedniego weterynarza - zmętnienie soczewek, łupież i łojotok. Po pierwszej wizycie stwierdzono początki pododermatitis, podejrzewamy przepuklinę przy sutkach. Bardzo dużo sika.
- informacje dot. diety - dotychczasowo ziarna, warzywka i siano. Obecnie zioła, próbujemy przestawić na CC.
- stan adopcji - W DS u Kanji, Gorzów Wielkopolski
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do innej spokojnej świnki - kompletnie nie umie się bronić przed ewentualnym atakiem
- kontakt - adopcje@forum.swinkimorskie.eu oraz PW
Fociaczki!
Tutka

Tutek

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.
Ważne jest dla mnie, aby prosiaki trafiły w jak najlepsze ręce. Dla dwóch świnek wymagam minimum klatki o powierzchni 5000cm2, preferowana większa. Ze swojej strony obiecuję pełne wsparcie merytoryczne przy opiece.
Szukam dla prosiaczków domu, który będzie mógł od czasu do czasu pisał maile do mnie co u świnek - rozstanie z opiekunką było bardzo ciężkie i zależy mi, aby była opiekunka otrzymywała co jakiś czas informacje.