Dzięki uprzejmości p. Mileny i zaangażowaniu Julii w szóstej klasie Szkoły Podstawowej nr 227 w piątek odbyło się spotkanie z przedstawicielami SPŚM w składzie ja i Beatrycze oraz świnkami Daszą (tymczas) oraz Carmen (prywatna świnka Beaty).
Spotkanie z klasą było zwieńczeniem akcji zbiórki darów na rzecz Stowarzyszenia. Na początku zrobiłam dzieciom krótką prezentację o tym, kim jesteśmy i dlaczego jesteśmy potrzebni. Uczniowie poznali podstawy opieki nad świnkami morskimi w praktyce, był też przewidziany czas na pytania i głaskanie prosiaków.
Muszę powiedzieć, że ja bawiłam się świetnie i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona zachowaniem klasy, zaangażowaniem w spotkanie, różnymi ciekawymi pytaniami i bardzo dobrym podejściem do świnek, które z nami przyjechały.
Mam nadzieję, że uczniom również się podobało!
A teraz garść zdjęć:
Spotkanie w szkole - 11.12.2015 - Warszawa
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Spotkanie w szkole - 11.12.2015 - Warszawa
A mowią, że ta dzisiejsza młodzież ...
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Ale fajnie! Widać że im się podoba i że są zainteresowani, nawet chłopaki!
Super ! Uświadamianie i nauka to jedyny sposób, żeby następne pokolenia świnek miały godne i szczęśliwe życie. Może kiedyś SPŚM zostanie bez pracy ? ...
A moje gimnazjum odwiedzicie też warszawa gim45 powstania warszawskiego na woli na żelaznej (odwiedzcie klase 1D) mile widziana mauna loa i mauna kea) choć wiem że niemieszkają w warszawie
Wilczurko, jeśli wychowawca i dyrektor się zgodzą, to jest to do zorganizowania
Wychowawczyni powinna się zgodzić ale czy pani dyrektor Zapytam się
Oooo to ja do Torunia zapraszam haha, żartuje sobie, za dużo pewnie kłopotów może kiedyś sam przyjde za zgodą do szkoły jak się odważę i zaprezentuje
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Akurat w Toruniu to może by się dało zorganizować, bo tam mamy człowieka ":DDogii pisze:Oooo to ja do Torunia zapraszam haha, żartuje sobie, za dużo pewnie kłopotów może kiedyś sam przyjde za zgodą do szkoły jak się odważę i zaprezentuje