Rozetkowy duet: Fill i Max - w DS [Poznań]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Aneta914
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Rozetkowy duet: Fill i Max - w DS [Poznań]

Post autor: Aneta914 »

24.03.2019- zmiana autora wątku z Joanki na Anetę914 /s.

Fill
Numer adopcyjny: 4526
Stan adopcji : DS Jerzy z Kalisza
ZDJĘCIA Z CZERWCA 2021
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ZDJĘCIA ZE STYCZNIA 2019
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Max
Numer adopcyjny: 4525
Stan adopcji : DS Paulina z Głuszyna
ZDJĘCIA ZE STYCZNIA 2019
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ZDJĘCIA ZE STYCZNIA 2019
FILL i MAX
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Historia : Mama chłopaków oddana do gabinetu weterynaryjnego. Po jakimś czasie, okazało się, że jest w ciąży. Świnki są bardzo ciekawe, nie lękliwe, oswojone. Zapowiadają się na bardzo towarzyskie świnki :)
Chłopcy różnią się od siebie - Fill rubinowe oko odziedziczył po tatusiu, za to Max po mamusi piękne rozety. Piękni są :love:
Edit czerwiec 2021: Fill po ponad 2 latach jest ponownie do adopcji. Po śmierci kolegi z klatki wrócił do domu tymczasowego. Jest po kontroli u weterynarza, w pełni zdrowy i gotowy znaleźć nowy dom. Szuka raczej uległego kompana, bo ponoć ma dominujący charakter. W kontakcie z człowiekiem jest bardzo przyjazny. Zabiera warzywa z ręki, daje się głaskać w klatce i bez problemu z niej wyciągnąć. Myślę, że da przyszłej rodzinie dużo szczęścia :love:
Informacje dotyczące diety : ziółka - pokrzywa, babka lancetowata, mniszek lekarski, liść truskawki, liście maliny, mięta, liście brzozy; warzywa - ogórek, seler naciowy, marchew, koperek, pietruszka, burak, pomidor, cykoria, topinambur; owoce - jabłko; karma - Versele Laga Cavia Complete; sianko - jarnickie.
Kontakt : Aneta914 PW (wiadomość prywatna) lub e-mail: aneta.polczynska@vp.pl
Informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Joanka

Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca powyższą świnkę, jej charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki - spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (minimum 120cm długości dla 2 samców), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną. Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2021, 11:22 przez Aneta914, łącznie zmieniany 9 razy.
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Bąbelki Fill i Max szukają domków [T-ń]

Post autor: Dzima »

Fill ma rezerwację :ok:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

Re: Bąbelek Max szuka domku/ Fill rezerwacja [T-ń]

Ja chce Maxa! Proszę go do mnie :love:
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Re: Bąbelek Max szuka domku/ Fill rezerwacja [T-ń]

Post autor: Joanka »

Aneta914 pisze:Ja chce Maxa! Proszę go do mnie :love:
Prośba uwzględniona - Max ma rezerwację ;)
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Lotka, Hana, Michaella, Donatella, Donatello, Rocky i Balboa
Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Re: Bąbelki Max i Fill /rezerwacja [T-ń]

Post autor: Joanka »

Chłopcy rozdzieleni od mamy, z racji nadal niskiej wagi, podjęłyśmy z Dzimą decyzję żeby chłopców na razie nie rozdzielać na tydzień. Obecnie chłopcy przeprowadzili się do Anety, która zadba o odpowiednią wagę przez ten tydzień ;) Dzięki :buzki: no i czekamy na wieści z łączeń ;)
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Lotka, Hana, Michaella, Donatella, Donatello, Rocky i Balboa
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

Joanka pisze:Chłopcy rozdzieleni od mamy, z racji nadal niskiej wagi, podjęłyśmy z Dzimą decyzję żeby chłopców na razie nie rozdzielać na tydzień. Obecnie chłopcy przeprowadzili się do Anety, która zadba o odpowiednią wagę przez ten tydzień ;) Dzięki :buzki: no i czekamy na wieści z łączeń ;)
Nowa MADKA już ich utuczy, nie bój się :lol: Są tak przesłodcy, że bardziej słodcy już by nie mogli być :love:
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Obaj w domkach. Fill od wczoraj się łączy z kolegą, Max u Anety914 :szczerbaty:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

Max ma charakterek i jakoś nie chcę się dogadać z moimi chłopakami... :( Żadna świnka nie może zaakceptować moich chłopaków i z wzajemnością. Marzenie o dużym stadzie jest chyba nierealne. I Max i Kappei (viewtopic.php?f=62&t=9280&p=500645#p500645) są ponownie do adopcji...
Poproszę o przypisanie mnie jako założyciela wątku, ponieważ będę szukać Maxowi domu w Poznaniu.
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Re: Bąbelek Max - wolny; Fill - DS [Poznań]

Max w domu :yahoo:
Ponieważ Czesio nie dogadał się z gospodarzem, który chciał mieć kolegę, po nieudanym łączeniu zmieniliśmy Czesia na Maxa i po serii gwałtów jest spokojnie. :szczerbaty:
Pyrka
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

Re: Rozetkowy duet: Fill - do adopcji i Max - w DS [Poznań]

Fill po śmierci kolegi Pięknisia, wrócił z domu stałego do tymczasowego :(
Już nie jest taką małą, puchatą kulką, jest większą puchatą kulką :lol: ale nadal uroczą...
W weekend zrobię mu jakąś ładną sesje zdjęciową oraz napisze kilka słów o jego charakterze i usposobieniu.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”