Imię:
MioMio
Adopcyjny numerek świnki: 2998
Miejscowość w której przebywa zwierzę: Radom
Stan adopcji:
WOLNY
Kto wydał zgodę na założenie wątku: ja
Dodatkowe informacje dot. adopcji: do adopcji do innego samca
Informacje dot. diety: Cavia Nature, sianko, powoli uczymy się jeść warzywa, ponieważ MioMio większości nie znał. Do tej pory tylko jabłko uznał za niejadalne

resztę wciąga w super szybkim tempie
Kontakt do osoby u której przebywa zwierzę: PW jasnoluska lub
k.banasik-ciesla@wp.pl
Historia zwierzęcia:
MioMio to piękny samczyk tricolor. Rozetka o klasycznej urodzie

Jedynie co do długości sierści mam wątpliwości, ponieważ w kilku miejscach wygląda na obcinaną, więc może się okazać nieco dłuższa, niż obecnie. Jego dawni opiekunowie bardzo chcieli się go pozbyć... Na szczęście trafił do mnie zanim znaleźli weterynarza, który zgodziłby się uśpić zdrowe zwierzątko. Musiało im bardzo zależeć na pozbyciu się "problemu", bo wepchnęli mi szybko w drzwiach pudełko ze świnką, dodając, że "zapomnieli go dziś nakarmić jak coś" i już ich nie było. MioMio jest baaardzo długi, o wiele dłuższy od wszystkich moich świń. Niestety jest też trochę wychudzony. Kiedy do mnie dotarł ważył tylko 878 g, ale w bardzo szybkim tempie przybiera na wadze i będzie z niego kawał świni

Trudno powiedzieć w jakim jest wieku, ale podejrzewam, że ok 1 roku, bo pazurki są bardzo ładne, a paluszki nie są zdeformowane. Jeśli chodzi o charakter to mieszkają w nim jakby dwie świnki. Jedna, która wszystkiego się boi i na każdy dźwięk w pobliżu klatki reaguje paniczną ucieczką, i druga mega ciekawska, która na drżących łapkach wychodzi na przeciw światu

Będzie dla kogoś cudowną świnką i najlepszym przyjacielem
Więcej zdjeć wkrótce, kiedy model oswoi się z aparatem