Puchatka w DS i Tofii wolna

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Puchatka w DS i Tofii wolna

Post autor: Chrumka »

- imię świnki: Puchatka vel Pusia (świnka w typie rozetki)z czarną plamką na karczku)

- wiek świnki: 7 tygodni
- płeć świnki: samica
- adopcyjny numerek świnki: 1612
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: w Warszawie DT u Chrumki;
- historia zwierzęcia: Świnka wraz ze swoją siostrą została przekazana przez Panią u której świnki przyszły na świat
- informacje dot. diety: Cavia Natura , sianko w dużych ilościach, karma od Kapuszek, suszki,
sieczka, warzywka i owoce różne jeszcze sprawdzamy : seler naciowy, korzeniowy, marchewka, pietruszka, natka, jabłka, pomidor niechętnie, cykoria uwielbiają ogórka , trawa...
- stan adopcji: wolna/ obserwujemy pod kątem ciąży około dwóch trzech tygodni. Świnka zdrowa, więc do adopcji po wykluczeniu ciąży, bądź odchowaniu młodych
- wszelkie dodatkowe informacje dotyczące adopcji - Do adopcji z Toffi
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW Chrumka lub mail: agad74@o2.pl;
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: ja sama

- imię świnki:Toffi (świnka krótkowłosa ruda z białym paseczkiem na grzbiecie)

- wiek świnki: 7 tygodni
- płeć świnki: samica
- adopcyjny numerek świnki: 1613
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: w Warszawie DT u Chrumki;
- historia zwierzęcia: Świnka wraz ze swoją siostrą została przekazana przez Panią u której świnki przyszły na świat
- informacje dot. diety: Cavia Natura , sianko w dużych ilościach, karma od Kapuszek, suszki,
sieczka, warzywka i owoce różne jeszcze sprawdzamy : seler naciowy, korzeniowy, marchewka, pietruszka, natka, jabłka, pomidor niechętnie, cykoria uwielbiają ogórka , trawa...
- stan adopcji: wolna/ obserwujemy pod kątem ewentualnej ciąży około dwóch trzech tygodni. Świnka zdrowa, więc do adopcji po wykluczeniu ciąży, bądź odchowaniu młodych
- wszelkie dodatkowe informacje dotyczące adopcji - Do adopcji z Puchatką
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW Chrumka lub mail: agad74@o2.pl;
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: ja sama

Świnki na razie dzikuski- nie przyzwyczajone do rąk człowieka, ale to kwestia czasu.-Potrafią już czasem się odezwać prosząc o jedzenie.Pięknie popkornują, są bardzo ruchliwe i skoczne
Potrzeba im serca i kochających rąk do miziania i głaskania. Wszelkie tuneliki i duuuuża klatka wskazane :-)
Zdjęcia będą wkrótce ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 paź 2014, 17:17 przez Chrumka, łącznie zmieniany 6 razy.
Farizah

Re: Puchatka vel Pusia i Toffi czyli rudaski do adopcji Wa-W

Post autor: Farizah »

Czekamy na zdjęcia;) a dziewczyny tylko razem czy może do innych samiczki tez?
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Na to pytanie trudna odpowiedź. Wolałabym aby poszły razem ale... Trzeba się najpierw przekonać czy nic się z nich nie wykluje - rozważę możliwość wydania osobno do innej samiczki ;).
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2014, 21:48 przez Chrumka, łącznie zmieniany 1 raz.
Farizah

Post autor: Farizah »

Ja teraz szukam Wpa;) tylko z wawy do Wrocławia chyba ciężko z przejazdem...trzymam kciuki!

O matko Puchatka taka piękna!
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

No i już jest osoba która... Zakochała się w nich na zabój . Zobaczymy co z tego wyniknie :D :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Monalisa »

Chrumka pisze:No i już jest osoba która... Zakochała się w nich na zabój . Zobaczymy co z tego wyniknie :D :fingerscrossed:
To nie było trudne. Są słodkie jak cukiereczki :love:
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
nina5156

Post autor: nina5156 »

Witam. Byłabym zainteresowana adopcją jednej z dziewczyn, najchętniej gładkiej. To byłaby 4 świnka od Was- teraz są 2, jedna przejęta latem od Roksi147, druga w ubiegłej jesieni od... hmmm Beatrycze chyba (świnki z działek z Rzeszowa). Ponieważ 'stara' zdecydowanie woli samotność, w czym nowa jej ewidentnie przeszkadza :laugh: , chciałabym koleżankę dla małej- bardzo szuka kontaktu. Jeśli jest to możliwe- czekam na kontakt ;) .
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Wysłałam PW
aisza-1976@o2.pl

Post autor: aisza-1976@o2.pl »

Mam pytanie bo pisałam z panią i nie wiem kiedy będzie ta procedura która jest tak zwana wstępna bo klatkę zaraz będę mieć i po dwóch tygodniach napisze do mnie pani czy ja mam napisać . W końcu się tak zakochałam , że nie mogę przestać o nich myśleć.
:think: :peace:
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Aisza- wszystko jasne :-D Pisałyśmy mailowo i nie zerknęłam na adres w którym był Twój nick. Zapamiętałam za to imię i nazwisko. :szczerbaty: i że chciałabyś adoptować oba prosiaczki.
Tak będzie najpierw wizyta przed adopcyjna możesz uspokoić córkę, ale poczekajmy jeszcze kilka dni , aby łatwiej było rozpoznać ewentualną ciążę. Odezwę się na pewno więc proszę o jeszcze troszkę cierpliwości.:-) Dodatkowo dopadło mnie jakieś przeziębienie i leżę usiłując podkurować się do niedzieli :glowawmur:
Wysłałam PW
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”